Γεροβασίλη για υπόθεση Novartis: Δεν είμαστε εδώ για να χαθούμε στις μεταφράσεις

Κανένα σχόλιο

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η ΝΔ την υπόθεση της Προανακριτικής για την υπόθεση Novartis άσκησε μιλώντας στο Open η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στην υπόθεση των «κασετών Μιωνή», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το θέμα δεν είναι εάν ένας ιδιώτης δρα παρακρατικά. Ο κ. Μιωνής εν προκειμένω χρησιμοποίησε μαφιόζικη μέθοδο εκείνη της παράνομης καταγραφής συνομιλίας. Το θέμα μας είναι ποιος γίνεται αποδέκτης μίας παράνομης ηχογράφησης συνομιλίας. Ποιος δηλαδή το αναγνωρίζει και ποιος το υιοθετεί. Αυτό έγινε από την πλευρά των μελών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ της προανακριτικής επιτροπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί αυτή ακριβώς την αποδοχή παράνομων πρακτικών. Κατηγορεί τη συναίνεση σε αυτές τις πρακτικές», συμπληρώνοντας ότι «στη συνέχεια η προανακριτική χθες έγινε αποδέκτης ενός πορίσματος ιδιώτη εμπειρογνώμονα τον οποίο προσέλαβε ο κ. Μιωνής. Ο μάρτυρας δηλαδή ο οποίος με το τέλος των εργασιών και αφού έχει ολοκληρώσει την κατάθεσή του θυμήθηκε να προσθέσει ένα ακόμη στοιχείο! Και το μεμπτό και καταγγελτέο είναι ότι η προανακριτική το δέχτηκε».

Επίσης, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «ως προς το περιεχόμενο της πραγματογνωμοσύνης: Αυτό το οποίο λέει είναι ότι η ηχογράφηση ξεκινούσε και σταματούσε όταν επέλεγε ο κ. Μιωνής. Άρα ό,τι είπε είναι μεν γνήσιο αλλά είναι και κομμένο ταυτόχρονα. Δηλαδή αποσπασματικό. Η συνομιλία ολόκληρη η οποία ήρθε χθες στη Βουλή αποδεικνύει ότι τίποτα εξ όσων είπε ο κ. Παππάς δεν είναι μεμπτό. […] Στο δια ταύτα: Θα δεχτεί ο Πρόεδρος της Προανακριτικής να συμπεριληφθεί το πρακτικό του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Novartis ως αποδεικτικό στοιχείο στη συζήτηση;».

"Sponsored links"

Παράλληλα, επισήμανε ότι «το κείμενο συμβιβασμού μεταξύ της Novartis και του αμερικανικού δημοσίου λέει επακριβώς το εξής: ότι η Novartis έδρασε με παράνομο τρόπο σε ξένες χώρες και στην Ελλάδα προκειμένου να επηρεάσει αξιωματούχους οι οποίοι με τη σειρά τους επηρέασαν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων. Αυτή είναι η διατύπωση του πρακτικού. Διότι όπως ξέρετε τα ζητήματα πολιτικής φαρμάκου και τιμολογήσεων είναι αρμοδιότητα κυβερνήσεων και όχι γιατρών ή άλλων. Προφανώς κρίκοι στην αλυσίδα του σκανδάλου είναι και γιατροί. Και ευνόητο είναι ότι δεν το ξεχνάμε και αυτό. Για παράδειγμα για τον σύζυγο της κ. Ράικου, προσφάτως υπάρχει και το πόρισμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τη ζημία στο δημόσιο 1,7 εκατομμυρίων, το οποίο εμφανίστηκε αυτές τις μέρες. Θυμίζω ότι η κ. Ράικου ήταν η βασική μάρτυρας κατηγορίας στην προανακριτική επιτροπή, πράγμα τα οποίο εγείρει σοβαρό θέμα αξιοπιστίας».

Καταλήγοντας, η Ό. Γεροβασίλη σημείωσε: «επί της ουσίας τώρα. Όλο αυτό το διάστημα από την πλευρά της ΝΔ έχουν γίνει όλες οι δυνατές προσπάθειες παρακώλυσης της δικαιοσύνης με καταγγελίες, μηνύσεις, έχουν μηνυθεί οι πάντες! Όλα αυτά που κάνει η ΝΔ δεν αφήνουν απερίσπαστη τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της. Θυμίζω και την παρέμβαση του Προέδρου και του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου χθες. Από εκεί και πέρα τα θέματα δεν μπορεί να ερμηνεύονται κατά το δοκούν. Δεν είμαστε εδώ για να χαθούμε στις μεταφράσεις. Υπάρχει αντικειμενική αλήθεια. Και ζητήσαμε και περιμένουμε απάντηση -και ας μας πει και ο κ. Λοβέρδος εάν συμφωνεί- ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ Νοβάρτις και αμερικανικού δημοσίου να συζητηθεί ως ένα επιπλέον αποδεικτικό στοιχείο στην προανακριτική η οποία ολοκληρώνει τις εργασίες της στα μέσα Ιουλίου».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις