13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γιάννης Μαργαρώνης: «Το Επιμελητήριο Χανίων στα πέντε καλύτερα της χώρας»

Ημερομηνία:

Συνέντευξη Τύπου πρόεδρου ΕΒΕΧ για απολογισμό δράσεων και πολιτικών 2012-2017.

Τον απολογισμό δράσεων και πολιτικών του Επιμελητηρίου Χανίων κατά τα έτη 2012-2017 έδωσε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ και κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης.

«Δουλέψαμε, είπε ο κ. Μαργαρώνης, αυτά τα 6 χρόνια κάτω από την διαρκή πίεση της οικονομικής κρίσης (7 κυβερνήσεις) των αιφνιδιαστικών αλλαγών φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής και άλλων μέτρων που πλήγωσαν την επιχειρηματικότητα.

Επίσης το 2013 και το 2014 δουλέψαμε μέσα σ ένα ασταθές νομοθετικό πλαίσιο βιωσιμότητας των ΕΒΕ λόγω της απόφασης για την ΜΗ υποχρεωτικότητα της συνδρομής.

Το 2015 δεν γνωρίζαμε αν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό μιας και δεν γνωρίζαμε τα έσοδα που θα είχαμε από το ΓΕΜΗ.

Όμως παρόλα αυτά ακολουθώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό μας, με αισιοδοξία, καθημερινό αγώνα, δράσεις και κατάθεση ψυχής, τα καταφέραμε.

Χωρίς καμία δόση εγωισμού πρέπει να γνωρίζετε ‘ότι το ΕΒΕΧ είναι στα πέντε πιο δραστήρια Επιμελητήρια της χώρας.

Ο κ. Αρναουτάκης, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ,  ο πιο πετυχημένος κρητικός της τοπικής αυτοδιοίκησης μας είχε πει το εξής: “Μακάρι να υπήρχαν πολλά Επιμελητήρια σαν το δικό σας”

Χτίζουμε ένα Επιμελητήριο πραγματικό σύμβουλο του επιχειρηματία.

Ένα Επιμελητήριο χρήσιμο στην τοπική οικονομία , πραγματικό συνεργάτη του κράτους και των τοπικών θεσμικών φορέων.

Για τις πλημμύρες, τόνισε ο κ. Μαργαρώνης, δυστυχώς δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος ή τους Δήμους.

Επίσης παρά τις πολλές ενέργειες μας για την διάβρωση των ακτών ή την προστασία των επιχειρήσεων, η γραφειοκρατία και οι υπηρεσίες κινούνται σε πολύ αργούς ρυθμούς.

100 εκδηλώσεις κάθε χρόνο κάναμε, όμως είδαμε ελάχιστους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών να έρχονται και ποτέ τους επικεφαλής τους, και ειδικά στα 3 Αναπτυξιακά Συνέδρια.

Περίπου 80 επιχειρήσεις συμμετείχαν στις 20 εκθέσεις και στις 14 επιχειρησιακές αποστολές, όταν παλιά, γινόταν μία έκθεση ανά έτος.

"google ad"

Οι ανακοινώσεις πάντα βγαίνουν στον τύπο, στέλνονται email σε όλους και γίνονται συχνές συναντήσεις.

Φτιάξαμε αίθουσα ΔΣ, στεγάσαμε σε όλο τον 3Ο όροφο συλλόγους, εκμεταλλευτήκαμε όλους τους χώρους και ανοίξαμε στους επιχειρηματίες όλα τα γραφεία.

Είχαμε άριστη συνεργασία με Περιφέρεια, Δήμους, Πολυτεχνείο, ΤΕΙ, ΜΑΙΧ, ΤΕΕ, ΟΕΕ, Εργατικό Κέντρο, Συλλόγους, Σωματεία.

Στέλνουμε Newsletter σε 5.000 email και η πόρτα είναι ανοιχτή σε όλους. Δεν γίνεται να πάμε σε 16.000 επιχειρήσεις. Στείλαμε όμως το περιοδικό μας.

Δεν είμαστε μάγοι και δεν υποσχόμαστε λαγούς και πετραχήλια.

Έχουμε στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης

Χρησιμοποιούμε ότι εργαλεία χρηματοδότησης υπάρχουν (ΕΣΠΑ, ΠΕΠ,ΕΤΕΑΝ) λόγω έλλειψης τραπεζικής χρηματοδότησης.

Έχουμε εμπειρία, γνώση και διεθνείς διασυνδέσεις

Έχουμε αποτέλεσμα και έργο

Δώσαμε οικονομικό απολογισμό και παρόλη την λάσπη δεν ακούσαμε συγγνώμη.

Ο απολογισμός

Ο Απολογισμός Πολιτικών και Δράσεων, συνέχισε ο κ. Μαργαρώνης, αποτελεί το δεύτερο αναλυτικό κείμενο το οποίο δίνει στην δημοσιότητα η απερχόμενη Διοίκηση που ανέλαβε το 2012 την διαχείριση του Επιμελητηρίου Χανίων, του πλέον αρμόδιου και του κυριότερου φορέα για την επιχειρηματικότητα στα Χανιά, όπως και σε κάθε άλλη περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Δεδομένου ότι  με τον Οικονομικό Απολογισμό που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες αναλύσαμε την οικονομική διαχείριση και τα οικονομικά στοιχεία όσο ποτέ άλλοτε, θέλουμε με το παρόν να ενημερώσουμε για την ουσία των πολιτικών που προωθήσαμε και των δράσεων που υλοποιήσαμε κατά την περίοδο 2012-2017.

Στον Απολογισμό αυτό προσπαθήσαμε να περιλάβουμε όλο το έργο της Διοίκησης έτσι ώστε να μπορείτε εσείς τα μέλη και η κοινωνία των Χανίων να τον βρείτε σε όσο το δυνατόν πιο περιεκτική και σύντομη παρουσίαση.

Αρχικά παρατίθεται ο Απολογισμός Πολιτικών που δίνει το στρατηγικό και πολιτικό στίγμα των ενεργειών της Διοίκησης. Παρουσιάζονται μετά, κατά το δυνατόν ποσοτικοποιημένες οι δράσεις για να αποδοθεί ο όγκος των ενεργειών και η πληθώρα των θεμάτων, πράγμα που δεν αναλύεται σε αναγνώσιμο κείμενο. Ακολουθεί η παρουσίαση των δράσεων που αφορούν την Εσωτερική Αναδιοργάνωση και μετά παρατίθενται οι Δράσεις ανά Τμήμα και τομέα ενδιαφέροντος.

Κλείνοντας ο κ. Μαργαρώνης κάλεσε τους συνυποψηφίους του σε κοινή συνέντευξη τύπου στα Χανιώτικα ΜΜΕ, ένα είδος «ντιμπέιτ», ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν κοινές ερωτήσεις και για τους τρεις υποψηφίους για τις εκλογές του ΕΒΕΧ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...