«Έβγαινα κατά διαστήματα από τη δικαστική αίθουσα και τους είδα και κάθονταν. Εγώ απλά τους είδα και πήγα και τους έδωσα το χέρι. Τους είπα αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες θα είχαμε και επικοινωνία, μακάρι να ξαναζωντάνευε το κορίτσι μας. Δεν μου απάντησαν κάτι συγκεκριμένο» είπε ο κ. Τοπαλούδης στον ΣΚΑΙ.

«Αργότερα σε άλλο διάλειμμα έδωσαν το χέρι για συλλυπητήρια. Πιθανόν να μην τολμούσαν να ζητήσουν συγγνώμη, δεν μπορώ να το ψυχολογήσω», συμπλήρωσε.

Όσο για την πρώτη φορά που αντίκρισε τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της κόρης του, ο κ. Τοπαλούδης είπε: «είχαμε προετοιμαστεί κάπως ψυχολογικά, ίσως λίγο περισσότερο εγώ γιατί η σύζυγος σαν μάνα δεν μπορούσε να το αντέξει και ξέσπασε δικαιολογημένα, όσο μπορούμε να δικαιολογήσουμε μία χαροκαμένη μάνα, δεν είχα κατά νου να κοιτάξω κανέναν από αυτούς τους δύο στα μάτια. Γιατί όταν κοιτάς στα μάτια τέτοια άτομα τους δίνεις αξία».

«Θα έπρεπε να κοιτάξουμε κατάματα αυτά τα άτομα για δύο λόγους. Για να μην μεγαλώσουμε με τον ίδιο τρόπο τα παιδιά μας, δηλαδή ως παράδειγμα προς αποφυγή. Όλη η κοινωνία πρέπει να τους κοιτάξει κατάματα για να επιβάλουμε τις ποινές που πρέπει να επιβάλλονται σε δολοφόνους και βιαστές» τόνισε ο κ. Τοπαλούδης.

«Αν ήταν συναινετικά ήταν δυνατόν να είχε το λαιμό κατατρυπημένο από τα μαχαίρια και μάλιστα κάποιο έσπασε;»

«Οι κατηγορούμενοι ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον, κάνουν παιχνιδάκια, δικηγορίστικα τερτίπια. Περίμενα αυτή τη συμπεριφορά. Άτομα που κάνουν βασανιστικά εγκλήματα δεν νομίζω να δείχνουν μεταμέλεια, ίσως και να μην έχουν αυτό το συναίσθημα» είπε ο κ. Τοπαλούδης αναφερόμενος στην πρώτη δικάσιμο κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσε ο ίδιος, η σύζυγός του αλλά και ο λιμενικός που εξιχνίασε την υπόθεση.

«Μας εξόργισε αυτό που ειπώθηκε από κάποιων εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Αν ήταν συναινετικά ήταν δυνατόν να είχε το λαιμό κατατρυπημένο από τα μαχαίρια και μάλιστα κάποιο έσπασε κιόλας. Αν ήταν έτσι γιατί να το βασανίσουν τόσο;», ανέφερε ο κ. Τοπαλούδης.

Όσο για τη δυσκολότερη στιγμή «η προχθεσινή στιγμή που αντιμετωπίσαμε τους δολοφόνους ήταν το αποκορύφωμα, ειδικά για τη μάνα που δεν πέρασε αυτά που πέρασα εγώ στη Ρόδο. Αυτές ήταν συγκλονιστικές στιγμές που δεν πρέπει να ζήσει κανένας γονιός. Κανένας γονιός να μην μεταφέρει το πτώμα του παιδιού του στο αεροπλάνο».

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τη Μάγδα Φύσσα, ο Γιάννης Τοπαλούδης είπε πως «μόνο ότι ήρθε να μας χαιρετίσει είναι συμβολική αλλά και σημαντική κίνηση. Κατανοεί γιατί είναι μια χαρακαμένη μάνα τα όσα τραβάμε».

Μετά το τέλος της κατάθεσής της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία» όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τον κ. Τοπαλούδη η κατάσταση της υγείας της είναι καλύτερη.

«Οι βιαστές πρέπει να θεωρούνται δολοφόνοι»

«Δικαίωση είναι να ζωντάνευε ξανά το κορίτσι μας, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αυτό. Η μόνη δικαίωση είναι τριπλή, είναι οι στόχοι της ζωής μας» είπε ο κ. Τοπαλούδης στον ΣΚΑΙ.

«Ο πρώτος είναι να μεγαλώσουμε το μικρό μας παιδί όπως μεγαλώσαμε την Ελένη μας, με στοργή, αγάπη, αξίες και να μάθει να σέβεται τη διαφορετικότητα και τον συνάνθρωπο. Πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας να είναι καλοπροαίρετα, να μην έχουν καχυποψία ή επιθετική συμπεριφορά. Όταν παρουσιάζουν από μικρή ηλικία τέτοια επιθετικότητα θα μετατραπούν σε μεγάλη ηλικία σε βιαστές και δολοφόνους», επεσήμανε.

"google ad"

«Δεύτερος στόχος είναι να επιβληθούν οι μεγαλύτερες ποινές του ποινικού κώδικα, για να μην χάσει κανένας γονιός καμία άλλη Ελένη με τέτοιο τρόπο. Πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές όχι μόνο για τους δολοφόνους αλλά και για τους βιαστές. Οι βιαστές πρέπει να θεωρούνται δολοφόνοι!», τόνισε.