Γιαννιτσά: Παρά την εναντίωση του 15μελούς, κατάληψη σε σχολείο από μαθητές με «απελάστε τους λαθρομετανάστες» και “Μακεδονία ξακουστή” | Φωτός+Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Πορεία κατά των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και κατάληψη του σχολείου τους πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαθητές του ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα logospellas.gr, μερίδα μαθητών έκλεισε τις πόρτες και άφησε έξω καθηγητές και συμμαθητές, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας κατά της περαιτέρω έλευσης μεταναστών στην πόλη και στο σχολικό συγκρότημα.

Από το πρωί έχει αναρτηθεί πανό στην είσοδο, με σύνθημα «Απελάστε τους λαθρομετανάστες…».

"Sponsored links"

Όπως αναφέρεται, από το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου υπήρξε αντίδραση και κινητικότητα μερίδας μαθητών των ΕΠΑΛ Γιαννιτσών για το θέμα των ημερών στην περιοχή, όμως σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Μέσο, καθηγητής έκλεισε την πόρτα και δεν τους άφησε να ξεσηκωθούν…

Τα πνεύματα ηρέμησαν έως το απόγευμα, όταν πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με γονείς μαθητών, για να αποφασιστεί πως σήμερα θα ξεκινήσει κατάληψη και αργότερα θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την πόλη…

Αντίθετο στην κινητοποίηση αυτή είναι το 15μελες του σχολείου, που σημειώνει πως «δεν μπορούν 30-40 άτομα να κλείνουν το σχολείο και να κάνουν κατάληψη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων». Αρκετοί μαθητές, είτε υπέρ είτε κατά του ζητήματος, πάντως, αποχώρησαν από το σχολείο.

Στα συγκεκριμένα δύο σχολικά συγκροτήματα ήδη φοιτούν 26 ανήλικοι ή και 18 άνω πρόσφυγες -όπως και στο 2ο ΓΕΛ- για τρίτη χρονιά.

Στη συνέχεια, πορεία περίπου 50 μαθητών των ΕΠΑΛ Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, λίγο μετά τις 11, έπειτα από την πρωινή κατάληψη με συνθήματα ενάντια στους μετανάστες και με το «Μακεδονία ξακουστή».

Μάλιστα,  η ιστοσελίδα logospellas.gr καταγγέλλει ότι μαθητής απείλησε το Μέσο ότι «θα σπάσει την κάμερα…».

newsbeast.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις