20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γιατί είναι τόσο δημοφιλή τα τατουάζ;

Ημερομηνία:

Στην Ελλάδα, η δημοτικότητα των τατουάζ αυξάνεται συνεχώς και είναι όλο και περισσότεροι εκείνοι που επιλέγουν να αποκτήσουν μία ή και περισσότερες μόνιμες ζωγραφιές στο σώμα τους. Η αγάπη των ποδοσφαιριστών και των καλλιτεχνών έχει ενθαρρύνει πολλούς Έλληνες να πάψουν να θεωρούν ότι τα τατουάζ απευθύνονται σε εγκληματίες ή ότι είναι κάτι κακό.

Τα τατουάζ είναι ήδη ένα πραγματικό κοινωνικό και αισθητικό φαινόμενο. Δεδομένου ότι μεταφέρθηκαν από περιβάλλοντα φυλακών σε παρουσιάσεις μόδας και σε κάθε είδους δημογραφικές ομάδες στις περισσότερες δυτικές χώρες, έχουν γίνει τόσο φυσιολογικά, ώστε να μην θεωρούνται πλέον παράξενα, όπως συνέβαινε για παράδειγμα πριν από μερικές δεκαετίες.

Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ανθρώπων με τατουάζ

Είναι σαφές ότι κάθε άτομο είναι ένας κόσμος. Αυτή είναι μια αρχή που λαμβάνουν υπόψη όλους τους ερευνητές που ασχολούνται με τη μελέτη των ατομικών διαφορών. Ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια ότι, σε πολλές περιπτώσεις, ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα καθιστούν πιο πιθανό να επιλέξουμε ορισμένες συμπεριφορές.

Πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin διενήργησε μια μελέτη ακριβώς για να ανιχνεύσει αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους με τατουάζ σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Για να πραγματοποιήσουν αυτή τη μελέτη, επέλεξαν μια ομάδα εθελοντών με ή χωρίς τατουάζ, για να συμπληρώσουν ένα τεστ προσωπικότητας. Ξεκινώντας από την ανάλυση όλων των συσσωρευμένων δεδομένων, η ομάδα ανακάλυψε τρία βασικά χαρακτηριστικά των ατόμων που έχουν τατουάζ.

  1. Εξωστρέφεια

Η εξωστρέφεια είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που αναφέρεται στον βαθμό κατά τον οποίο οι άνθρωποι εξαρτώνται από εξωτερικά ερεθίσματα στο άμεσο περιβάλλον. τους Συγκεκριμένα, όποιος είναι εξωστρεφής τείνει να ψάχνει περίπλοκα και κοινωνικά πλούσια περιβάλλοντα, γεμάτα ερεθίσματα, σε αντίθεση με τους εσωστρεφείς. Στην πράξη, οι εξωστρεφείς άνθρωποι είναι πιο κοινωνικοί, επειδή τους αρέσει να βρίσκονται σε γεμάτα μέρη, όπου υπάρχουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων, ήχοι και οπτικά ερεθίσματα. Δίνουν την εντύπωση ότι είναι άτομα γεμάτα ενέργεια, που απολαμβάνουν τη συντροφιά των άλλων και τη διασκέδαση. Αν σας αρέσει να διασκεδάζετε και είστε λάτρης του ποδοσφαίρου, τότε μπορείτε να απολαύσετε το στοίχημα, ανεξαρτήτως από το αν είστε εξωστρεφείς ή εσωστρεφείς. Δείτε τις live αποδόσεις εδώ!

  • Ενδιαφέρον για νέες εμπειρίες

Η έρευνα αυτή δείχνει ότι τα άτομα με τατουάζ έχουν μια σημαντική τάση να καλωσορίζουν τις νέες εμπειρίες. Αυτό σημαίνει ότι, γενικά, οι αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή τους με την πάροδο του χρόνου δεν θεωρούνται ως κάτι κακό. Από την άλλη πλευρά, η αναζήτηση νέων εμπειριών θεωρείται ως κάτι συναρπαστικό από εκείνους που παρουσιάζουν αυτόν τον τύπο προσωπικότητας, ενώ οι μονότονες καταστάσεις τους προκαλούν κόπωση.

  • Διάθεση να ξεχωρίσουν

Είναι γνωστό ότι πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι κάνουν τατουάζ απλά επειδή τους αρέσουν ή επειδή έχουν μια ιδιαίτερη για αυτούς σημασία. Φυσικά, είναι πολύ πιθανό ότι στην περίπτωση των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων με τατουάζ αυτό συμβαίνει, αλλά αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι είναι και αρκετοί αυτοί που κάνουν τατουάζ γιατί θέλουν να ξεχωρίζουν

Από αυτά τα δεδομένα, η προσφυγή σε τέτοιου είδους αισθητικούς και συμβολικούς πόρους μπορεί να θεωρηθεί ως μια προσπάθεια να οικοδομηθεί μια ταυτότητα, κάτι που έχει να κάνει με τη φιλοσοφία της ζωής του φέροντος ή με σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...