14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γιατί εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα – H Αθηνά Λινού λέει ότι έγινε πολύ υψηλότερος αριθμός τεστ από την προηγούμενη ημέρα

Ημερομηνία:

Προς παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Αττική φαίνεται ότι οδεύουν οι κυβερνητικές αποφάσεις ειδικά μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Τι εισηγούνται οι ειδικοί.

Προς παράταση του lockdown στην Αττική φαίνεται ότι οδηγούνται οι αρμόδιοι, ειδικά μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου» τόνισε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δηλώσεις του ακολούθησαν τη χθεσινή ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που ανήλθε στα 2.147, αριθμός ρεκόρ για το 2021.

Σε αυτό το πλαίσιο οι εμπειρογνώμονες καλούνται να προβούν σε εισηγήσεις την Παρασκευή αναφορικά με το άνοιγμα ή όχι κλάδων της οικονομίας και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων δεν έχει λάβει ακόμα την ημερήσια διάταξη της συζήτησης, ενώ μέλη της εκφράζουν την ανησυχία τους για την άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων.

Κάποιοι άλλοι εντός της επιτροπής εκτιμούν πως όποια συζήτηση περί άμεσου ανοίγματος βασικών κλάδων της οικονομίας είναι πολύ πρώιμη.

Την άλλη όψη, μιας ασαφούς εικόνας περί της ανόδου δίνει μιλώντας στο Sputnik η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Ο δείκτης θετικότητας παραμένει υψηλός. Ωστόσο δεν είναι υψηλότερος από ό,τι τις δύο προηγούμενες μέρες. Αυτή τη φορά έγινε πολύ υψηλότερος αριθμός τεστ από την προηγούμενη ημέρα».

Παράλληλα εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά δεν μπορεί να υπάρξει σαφής εκτίμηση της λόγω της διαφοράς του αριθμού των τεστ.

Ερωτηθείσα αναφορικά με τη λήψη επιπλέον μέτρων τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να μειωθεί ο συνωστισμός στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς.

Την ίδια στιγμή υπογραμμίζει ότι όταν οδηγηθούμε σε άνοιγμα δραστηριοτήτων ή άνοιγμα σχολείων θα ήταν αναγκαίο να «αραιώσουν αριθμητικά τα τμήματα» ενώ προτείνει την αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας και προστατευτικά μέτρα στους εργαζομένους «όπου δεν είναι δυνατό το μέτρο της τηλεργασίας».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη και μέλος της επιτροπής εμπειρογνομόνωνμιλώντας χθες στο Sputnik απέδωσε την αύξηση, στη μαζική έξοδο του κόσμου για ψώνια και βόλτες στην Αττική μια – δυο ημέρες πριν επιβληθεί το lockdown.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...