Γιατί η Τουρκία αγοράζει μαζικά χρυσό

Κανένα σχόλιο

Σε μαζικές αγορές χρυσού προχώρησε η Τουρκία σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία επικαλείται στοιχεία που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τουρκική κεντρική τράπεζα τον Αύγουστο, καθώς έχει ως στρατηγική να μειώσει την εξάρτηση της λίρας από το δολάριο, Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η κεντρική τράπεζα αποθήκευσε περίπου 41 τόνους χρυσού στα κρατικά θησαυροφυλάκια, τη μεγαλύτερη ποσότητα από το 2002, όταν άρχισε η δημοσίευση μηνιαίων στοιχείων της WGC. Η Τουρκία αγόρασε τα τρία τέταρτα της συνολικής ζήτησης χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες, η οποία ανήλθε τον Αύγουστο συνολικά σε περίπου 61 τόνους.

Παράλληλα, και οι κεντρικές τράπεζες της Ρωσίας και της Κίνας συνέχισαν τις αγορές του πολύτιμου μετάλλου, αν και σε μικρότερη έκταση από τους προηγούμενους μήνες. Η Ρωσία αγόρασε 11,3 τόνους και η Κίνα 5,9 τόνους.

"Sponsored links"

Η Handelsblatt αναφέρει ότι την Τουρκία, τη Ρωσία και την Κίνα τους ενώνει η προσπάθειά τους να μειώσουν με τις αγορές χρυσού την εξάρτηση των νομισμάτων τους από το δολάριο. Η εμπορική σύγκρουση και οι απειλές κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας και της Τουρκίας θα είχαν έτσι μικρότερες επιπτώσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων τους.

Ιδιαίτερα η οικονομία της Τουρκίας είναι ευάλωτη σε μία πτώση της ισοτιμίας της λίρας, καθώς η χώρα είναι πολύ εξαρτημένη από τις εισαγωγές πετρελαίου.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις