Γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά με το εμβόλιο της Pfizer

Κανένα σχόλιο

Πολλές ελπίδες έδωσε το εμβόλιο της Pfizer όμως καλό θα είναι να κρατάμε μικρό καλάθι.

Πέραν των όσων έχουν επισημανθεί για τις ελλιπείς δοκιμές και του ότι η πλειοψηφία όσων εμβολιάστηκαν δεν ήταν ηλικιωμένοι υπάρχουν και άλλα σημαντικά στοιχεία.

Το εμβόλιο δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα γιατί πρέπει να μεταφέρεται και να φυλάσσεται στους -70 οC.

"Sponsored links"

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ν’ αγοραστούν μαζί με το εμβόλιο χιλιάδες ειδικά ψυκτικά μηχανήματα βαθιάς κατάψυξης για κάθε σημείο εμβολιασμού.

Αυτό οφείλεται στα τμήματα πρωτεϊνών του Covid-19, που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση των απαραίτητων πληροφοριών στα κύτταρα μνήμης του οργανισμού, που θα ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, όταν εισβάλει ο πραγματικός ιός.

Για τη διατήρηση αυτών των τμημάτων πρωτεϊνών χρειάζεται η πολύ βαθιά κατάψυξή τους, ειδάλλως θα διασπαστούν…

Επίσης, απαιτούνται δύο δόσεις εκ των οποίων η 2η είναι ένα μήνα μετά. Και οι δύο πρέπει να γίνουν με τις ίδιες προϋποθέσεις. Όλα αυτά σημαίνουν ότι ακόμα και αν είναι όσο αποτελεσματικό λένε ότι είναι το εμβόλιο και εφόσον λειτουργεί εξίσου καλά και με τους ηλικιωμένους, μόνο οι μεγάλες χώρες που έχουν τις κατάλληλες υποδομές θα μπορέσουν να εμβολιάσουν ευκολα και σχετικά γρήγορα των πληθυσμό τους.

Επίσης, δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο το Κινέζικο όσο και το Ρώσικο έχουν δοκιμαστεί σε 10 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό, όμως παρά τα θετικά αποτελέσματά τους (ειδικά το Ρώσικο, το οποίο θέλει μεν κατάψυξη αλλά στους -17ο C, ψύξη, δηλαδή, οικιακού καταψύκτη) δεν έγινε τέτοιος ντόρος όσο το εμβόλιο τις Αμερικανο-γερμανικής κοινοπραξίας.

Υπενθυμίζουμε ότι εξίσου μεγάλος ενθουσιασμός υπήρχε για το εμβόλιο της AstraZeneka ο οποίος διαψεύστηκε. Όμως, μέχρι να διαψευστεί, η Ευρώπη έσπευσε να αγοράσει 400 εκατομμύρια δόσεις, όπως θα σπεύσει να αγοράσει και 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με δηλώσεις της Γερμανίδας προέδρου της Κομισιόν,  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Την ίδια στιγμή, η είδηση περί εμβολίου, οδήγησε σε ένα απίστευτο ράλι στα χρηματιστήρια.

Οπωσδήποτε, τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντα είναι μεγάλα και καλό είναι να είμαστε υποψιασμένοι.

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις