Γιατί το νέο ρολόι της Apple απειλεί ολόκληρη την ελβετική ωρολογοποιία

Κανένα σχόλιο

Πολύς λόγος έγινε από την Τετάρτη για τα νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων που παρουσίασε η Apple, λίγα όμως ειπώθηκαν για το νέο «έξυπνο» ρολόι Apple Watch Series 4 που θα έχει τη δυνατότητα να μετρά τους παλμούς της καρδιάς και να ειδοποιεί τους οικείους σας αν βρίσκεστε σε κίνδυνο. Μόνο οι ωρολογοποιοί στην Ελβετία φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζουν τη νέα συσκευή με καλό μάτι αφού στην πραγματικότητα φοβούνται πως θα απειλήσει τη δική τους αγορά.

«Το νέο ρολόι της Apple θεωρείται επαναστατικό γιατί δεν στοχεύει μόνο σε όσους θέλουν να κοιτούν την ώρα αλλά και σε όσους ανησυχούν για την υγεία τους, όπως για παράδειγμα οι ηλικιωμένοι», έγραψε στην ιστοσελίδα businessmontres.com ο ειδικός στη βιομηχανία ρολογιών, Γκρέγκορι Πονς.

"Sponsored links"

STEPHEN LAM / REUTERS

Η Αpple έχει αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά ρολογιών, ενώ εκτιμάται πως το τρέχον έτος τα κέρδη της από τα ρολόγια πιθανότατα θα φτάσουν αυτά της ελβετικής ωρολογοποιίας, η οποία το 2017 κατάφερε να πουλήσει 24 εκατομμύρια κομμάτια.

Οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών έχουν σταθερά μειωθεί τα τελευταία χρόνια ενώ η κυκλοφορία των smartwatches θεωρείται ένας από τους βασικότερους λόγους.

Ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν πληγεί περισσότερο από τα έξυπνα ρολόγια είναι ο ελβετικός όμιλος Movado, η Fitbit που ειδικεύεται σε fitness-bands και η Fossil Group.

Yπενθυμίζεται ότι η τιμή του νέου ρολογιού της Apple θα ξεκινά από 399 δολάρια. Τον Μάρτιο του 2017 ο όμιλος Swatch είχε ανακοινώσει ότι αναπτύσσει μια εναλλακτική πρόταση για έξυπνα ρολόγια έναντι των λειτουργικών συστημάτων iOS και Android που κυκλοφορούν στην αγορά. 

Η Tissot θα παρουσιάσει ένα μοντέλο smartwatch που θα χρησιμοποιεί δικό τους λογισμικό στα τέλη του 2018. Στα ατού της νέας τεχνολογίας που αναπτύσσει ο όμιλος θα είναι η απαίτηση λιγότερης ενέργειας από μπαταρία και η καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της.

STEPHEN LAM / REUTERS

STEPHEN LAM / REUTERS

STEPHEN LAM / REUTERS

"Sponsored links"

STEPHEN LAM / REUTERS

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις