Γιατί τόση μυστικοπάθεια για τη διαδικασία των τεστ για κορωνοϊό στο αεροδρόμιο Χανίων;

Κανένα σχόλιο

Ένταση δημιουργήθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων μεταξύ των δημοσιογράφων και του προσωπικού του αεροδρομίου αφού παρά τη γνωστοποίηση μέσω του κ. Χαρδαλιά για την πραγματοποίηση της άσκησης προσομοίωσης στο αεροδρόμιο Χανίων σήμερα το μεσημέρι, οι αρχές του αεροδρομίου δεν επέτρεψαν στους δημοσιογράφους να παραστούν στην άσκηση, ούτε έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τέθηκαν.

Η συμπεριφορά μάλιστα κάποιων ήταν εριστική, σχεδόν εχθρική προς τους δημοσιογράφους.

Η συνήθης απάντηση που λάμβαναν στις ερωτήσεις τους επί της διαδικασίας ήταν ότι δεν υπάρχει άδεια για να γίνουν δηλώσεις.

"Sponsored links"

Ουσιαστικά, δεν έγινε καμία ενημέρωση παρά μόνο επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να δουν τους χώρους όπου θα γίνεται ο έλεγχος.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για κάποια έστω στοιχεία γύρω από τη διαδικασία ώστε να μπορούν να κάνουν το ρεπορτάζ τους αντιμετώπισαν την καθολική άρνηση παροχής της οποιασδήποτε πληροφορίας ενώ κάποιοι επισήμαναν ότι δε μπορούν να δοθούν πληροφορίες επειδή η διαδικασία είναι ρευστή.

Το ερώτημα βεβαίως είναι, αν οι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν και δεν τους επιτρέπεται να μάθουν ποια είναι η διαδικασία, τότε πώς μπορεί να εξακριβωθεί αν γίνονται λάθη κατά την εφαρμογή της διαδικασίας;

Να σημειώσουμε ότι ακούστηκε και από κάποιους ότι με τη στάση τους οι δημοσιογράφου δημιουργούν κινδύνους για τον τουρισμό.

Λες και ο δημοσιογράφος που προσπαθεί να πληροφορήσει τους πολίτες είναι το πρόβλημα. Λες και αν οι διαδικασίες δεν γίνουν ορθά και υπάρξει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στα Χανιά, για ότι προκύψει θα φταίει ο δημοσιογράφος.

Είπαμε ξανά, ο δημοσιογράφος, ειδικά τη σημερινή εποχή, είναι ο εύκολος στόχος.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις