Γιατροί Χανίων: Η υποστελέχωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου επηρεάζει τη λειτουργία του νοσοκομείου Χανίων – Περιφερόμενοι από νομό σε νομό γιατροί και ασθενείς

Κανένα σχόλιο

Μια πραγματικότητα πολύ διαφορετική απ’ αυτή που παρουσιάζει το Υπουργείο Υγείας αποτυπώνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων. Όπως αναφέρει, η υποστελέχωση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου αναγκάζει γιατρούς από το νοσοκομείο Χανίων να μεταφέρονται εκεί τη στιγμή όπου το ίδιο συμβαίνει και με ασθενείς, που αναγκάζονται εν μέσω ασθένειας να μεταφέρονται από τον ένα νομό στον άλλο.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

“Το πολύ σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνης έρχεται για άλλη μια φορά στη δίκη μας επικαιρότητα. Τμήματα πρώτης γραμμής όπως το Αναισθησιολογικό, το Παθολογικό και το Πνευμονολογικό αδυνατούν να ανταπεξέλθουν τόσο στο πρόγραμμα των εφημεριών τους, όσο και στην καθημερινή λειτουργία τους.

"Sponsored links"

Η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων απέστειλε έγγραφο το μεσημέρι της 21-08-2020 προς τη διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος ζητώντας να καθοριστούν δύο ειδικευμένοι αναισθησιολόγοι που θα αποσπαστούν εξολοκλήρου (όχι μόνο για εφημερίες) στο Γ.Ν.Ρεθύμνου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο…και μετά βλέπουμε!

Είναι γνωστό ότι το Γ.Ν.Ρεθύμνου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης και είναι επίσης γνωστό ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με πρόχειρους αυτοσχεδιασμούς-μπαλώματα αποδυναμώνοντας τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιφέρειας και εξουθενώνοντας τους γιατρούς, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να παραιτηθούν αδυνατώντας να ανταποκριθούν στον αυξημένο φόρτο εργασίας. Γιατροί, ασθενείς και…διοικούντες περιφερόμενοι…

Περιφερόμενος No1: Ο γιατρός.

Είτε μόνιμος, είτε επικουρικός με σύμβαση που έχει συνάψει για να εργαστεί στο Νοσοκομείο Χανίων, αναγκάζεται να μεταβεί σε άλλο νόμο της υγειονομικής περιφέρειας για κάλυψη αναγκών. Τι κι αν είχε την προηγούμενη μέρα εφημερία στα Χανιά, τι κι αν είναι κουρασμένος, ξενυχτισμένος, τι κι αν έχει οικογένεια, πρόβλημα υγείας κλπ; Ψιλά γράμματα για το υπουργείο.

Το 2019 στο Νοσοκομείο Χανίων πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7035 χειρουργικές επεμβάσεις. Στο τέλος του 2020 ο παραπάνω αριθμός θα είναι μισός, μια που καθημερινά πλέον οι χειρουργικές αίθουσες από 5 έχουν γίνει 4 λόγω της πανδημίας κορονοϊού, και θα γίνουν 3 εάν δε βρεθεί μόνιμη λύση στελέχωσης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Πρακτικά λοιπόν, με απλά μαθηματικά για τον κόσμο των Χανίων, θα μειώνονται τα χειρουργεία, και θα αυξάνονται οι ασθενείς στις λίστες αναμονής χειρουργείων, ενδοσκοπήσεων, ιατρείου πόνου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Περιφερόμενος No2: Ο ασθενής

Η μετακίνηση – μεταφορά ασθενών στα Χανιά ή στο Ηράκλειο για χειρουργείο ή νοσηλεία θα αποτελέσει τη νέα κανονικότητα. Τι κι αν ο ασθενής υποφέρει ,τι κι αν πρέπει να φύγει από το σπίτι του, τι κι αν όλη η οικογένεια πρέπει να πηγαινοέρχεται (ΒΟΑΚ), τι κι αν αυτό κοστίζει; Ψιλά γράμματα για το υπουργείο.

Περιφερόμενος No3: Ο υπουργός

Με επισκέψεις στα Νοσοκομεία της χώρας , όπως και πρόσφατα στην Κρήτη, για να μας πει ότι όλα βαίνουν καλώς. Όλα καλά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ελάχιστες),όλα καλά με τις ΜΕΘ-COVID (ελάχιστες),όλα καλά με την ενίσχυση των νοσοκομείων, όλα καλά με την ανάπτυξη σοβαρής πρωτοβάθμιας φροντίδας; Ψιλά γράμματα για το υπουργείο…ας είναι καλά η επικοινωνιακή πολιτική!

Η αρνητική απάντηση της Διευθύντριας του Αναισθησιολογοκού τμήματος κας Μπαρδάτσου, αναφορικά με τη μετακίνηση γιατρών του τμήματος της, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Αρκετά με την υποβάθμιση της υγείας του χανιώτικου λαού!

"Sponsored links"

Κύριοι και κυρίες του υπουργείου υγείας είστε οι πολικοί μας προϊστάμενοι και έχετε την απόλυτη ευθύνη του ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα. Μόνο με το χειροκρότημα δε γίνεται δουλειά! Αναλάβετε επιτέλους κι εσείς την ατομική σας ευθύνη! Μάλλον ψιλά γράμματα για το υπουργείο… Ο κόσμος ας βγάλει τα συμπεράσματα του”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις