22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γιατροί Χανίων: Μας υποχρεώνουν να δουλέψουμε χωρίς μέτρα προστασίας. Δε θέλουμε χειροκροτήματα. Θέλουμε να ενώσετε τις φωνές σας με τις δικές μας ώστε να προστατευτούμε όλοι

Ημερομηνία:

Η ανησυχητική πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας (αναφορές σε αυτήν γίνεται και σε πολλές μαρτυρίες γιατρών) καταγράφεται και στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων.

Όπως αναφέρουν, παρά τα μπράβο και τα χειροκροτήματα, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στην ουσία των πραγμάτων δεν έχει γίνει τίποτα για την προστασία των γιατρών θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία τους αλλά και την υγεία των ασθενών.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητοί συμπολίτες μας,

μετά τα χειροκροτήματα, τα κοπλιμέντα περί ηρωισμού και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ότι μετά την κρίση δε θα μας ξεχάσουν… ας δούμε την πραγματικότητα. Από χθες το βράδυ έχει σταλεί σε όλες τις περιφέρειες υγείας της χώρας έγγραφο οδηγιών προς επαγγελματίες υγείας για τη διαχείριση κρουσμάτων σε περίπτωση έλλειψης των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας όπως μάσκες, γάντια, γυαλιά, αδιάβροχες ρόμπες κτλ.

Η έλλειψη των ατομικών μέσων προστασίας είναι ήδη πραγματικότητα στις δημόσιες δομές υγείας αλλά φαίνεται πλέον ότι αυτή η πραγματικότητα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο. Θα υποχρεωθούμε να εργαστούμε χωρίς μέτρα ασφαλείας, θα υποχρεωθούμε να νοσήσουμε, θα υποχρεωθούμε να διασπείρουμε τον ιό… είμαστε δηλαδή αναλώσιμοι κι εμείς κι οι ασθενείς μας. Όσοι δειλιάσουν πιθανότατα θα κατηγορηθούν ως «λιγόψυχοι», ανεύθυνοι και «άτιμοι» απέναντι στον όρκο του Ιπποκράτη. Λιποτάκτες σε έναν πόλεμο όπου κλήθηκαν να πολεμήσουν χωρίς όπλα!

Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας όχι για να μας λυπηθούν ή να μας θαυμάσουν, αλλά για να μπορούν να φιλτράρουν την επικοινωνιακού χαρακτήρα διαχείριση αυτής της μεγάλης κρίσης. Δεν είμαστε ήρωες… είμαστε άνθρωποι όπως και εσείς. Έχουμε το ίδιο άγχος, τον ίδιο φόβο, τις ίδιες ανάγκες, το ίδιο ένστικτο αυτοπροστασίας.

Πολλοί συνάδελφοι μας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά δεν έχουν οδηγία να μείνουν σπίτι, γιατί το ΕΣΥ είναι γερασμένο και αποδεκατισμένο από τις μνημονιακές πολιτικές.

Τα αιτήματα μας είναι απλά και λογικά:

– Άμεση μέριμνα της πολιτείας για προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και υλικοτεχνικής υποδομής (αναπνευστήρες, μόνιτορ κτλ.)

– Άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

– Προστασία των συναδέλφων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Και φυσικά από όλους εσάς ζητάμε να ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ! Δε θέλουμε χειροκροτήματα. Θέλουμε να ενώσετε τις φωνές σας με τις δικές μας ώστε να προστατευτούμε όλοι… και μετά τη «μπόρα» να διεκδικήσουμε ένα δημόσιο, δωρεάν και επαρκώς στελεχωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...