15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Γιατρούς στα νοσοκομεία δεν έχουμε, ο τουρισμός υγείας μας μάρανε – Μνημόνιο συνεργασίας για τους Έλληνες του Σικάγου

Ημερομηνία:

Σύμφωνο συνεργασίας, για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και την αξιοποίηση των δομών της χώρα μας από τους ομογενείς του Σικάγου, υπέγραψε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγου, Κώστα Χανιωτάκη.Με το Σύμφωνο Συνεργασίας, δίνεται η δυνατότητα στους ομογενείς του Σικάγου να επωφελούνται των ιατρικών δομών της χώρα μας, μέσω των πιστοποιημένων υπηρεσιών του Τουρισμού Υγείας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης ανέφερε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνει τις δυνάμεις της με την επιστημονική κοινότητα της χώρας και ανοίγουν το δρόμο προς την εθνική ανάπτυξη. Ο Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί έναν νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα μας συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την αξιοποίηση του σημαντικού ιατρικού δυναμικού. Η Ελλάδα διαθέτει επιστήμονες υψηλού επιπέδου, ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν από τις πιο υψηλές προδιαγραφές παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει, δημιουργώντας ελκυστικές παροχές υγείας, με στόχο να φέρουμε όλο και περισσότερους ασθενείς στη χώρα του Ιπποκράτη. Η χώρα μας δεν πρέπει να μείνει κλεισμένη στο καβούκι της. Αν θέλουμε να την οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης οφείλουμε να δράσουμε με στόχο την τόνωση της εξωστρέφειας της ενώ απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων του συγκεντρωτικού κεντρικού κράτους. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και αισιοδοξία την πορεία μας».

Σχετικά με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, το χαρακτήρισε «σημαντική συμφωνία» και επισήμανε πως δίνεται η δυνατότητα στους ομογενείς από το Σικάγο να επισκέπτονται την Ελλάδα για ιατρικές υπηρεσίες, μέσω των πιστοποιημένων υπηρεσιών του Τουρισμού Υγείας σε συνέχεια των δράσεων που έχουν ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο με σκοπό τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας. «Η πρωτοβουλία μας να ενισχύσουμε τον Τουρισμό Υγείας στη χώρα μας έχει εθνικό χαρακτήρα και πολλαπλά οφέλη και για τις τοπικές κοινωνίες. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια θέρμη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομογένειας του Σικάγου, Κ. Χανιωτάκης, εξήρε την Ελληνική επιστημονική κοινότητα που όπως είπε χαρακτηριστικά είναι παγκόσμιας εμβέλειας. «Αυτό είναι το πρόσωπο της δημιουργικής Ελλάδας που μας κάνει περήφανους που αντιστέκεται και επιμένει. Θα στηρίξουμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού γιατί και εμείς θα ωφεληθούμε και την πατρίδα μας θα βοηθήσουμε», τόνισε ο κ. Χανιωτάκης.

Διαβάστε επίσης:

– Από Δανία του Νότου σε Ταϊλάνδη του Βορρά; Η Κρήτη στο επίκεντρο των σχεδιασμών για την ανάπτυξη «ιατρικού τουρισμού»

– Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας Ιατρικού Τουρισμού με Περιφερειάρχη για τις δράσεις ανάπτυξης του τουρισμού υγείας στη Κρήτη

– “Ιατρικός τουρισμός και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στην Κρήτη”

bankingnews.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...