18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Γιατρός: Η ξεχασμένη λέξη στις φυλακές Χανίων – Επιστολή κρατούμενου στις φυλακές

Ημερομηνία:

Με την παρακάτω επιστολή του που δημοσιεύτηκε στις «Δικογραφίες», κρατούμενος από τις Φυλακές Χανίων καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες κράτησης και την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης -με αποτέλεσμα  τέσσερις (4) πρόσφατους θανάτους στη συγκεκριμένη φυλακή- εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την απελπισία και την αγωνία των κρατουμένων για την αδιαφορία και την αναλγησία των ιθυνόντων απέναντι στη ζωή και την υγεία των εγκλείστων.

(αναδημοσίευση από το dikografies.blogspot.com)

*********************

«Ακούει η Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου;»

“Οι “Δικογραφίες” ούτε λογοκρίνουν, ούτε υιοθετούν επιστολές, απόψεις, ή καταγγελίες. Τις δημοσιεύουν όμως αυτούσιες, όπως την επιστολή, που ακολουθεί, την οποία λάβαμε από κρατούμενο των φυλακών Χανίων.  Και επειδή γίνεται και θα γίνεται λόγος, για τα… επιτεύγματα της Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, για την προβολή των δράσεων της οποίας ο ελληνικός λαός πλήρωσε περίπου 25 χιλιάρικα, με απευθείας ανάθεση, σε δημοσιογράφο-υποψήφια βουλευτή ΝΔ, ΑΞΙΖΕΙ να διαβάσετε το γράμμα ενός απλού κρατούμενου.

29 Μαΐου 2020

“Είμαι κρατούμενος στις Φυλακές Χανίων Κρήτης. Κλείνω 4 χρόνια σε αυτή τη φυλακή και σας αναφέρω, με δικιά μου ευθύνη και ξέρω ότι, θα το πληρώσω ακριβά γι΄αυτά, που θα σας πω. Λοιπόν η κατάσταση είναι τραγική άθλια, δεν ξέρω, αν ξέρω αν υπάρχει ακριβής λέξη, να το περιγράψω.

Πρώτον, σε ένα χώρο, που πρέπει να είναι 30–40 άτομα το πολύ, είναι πάνω από 60 – 70 άτομα.

Δεύτερον, ξέρω ότι δεν φταίει η υπηρεσία, γιατί κι αυτοί εργαζόμενοι είναι και ότι, διαταγή παίρνουν, εκτελούν.

Λοιπόν θα σας μιλήσω συγκεκριμένα, γι΄αυτή τη φυλακή, που βρίσκομαι. Μέσα σε ένα μήνα χαθήκανε 4 άτομα. Η αιτία έλλειψη γιατρού, τουλάχιστον για έναν, που ήμουν παρόν, μπροστά. Ήταν 33 χρονών παλληκάρι…

Βαράγαμε τις πόρτες επί 30 λεπτά και δεν ερχότανε κανείς, μέχρι που ήρθανε, μετά από 40 λεπτά περίπου και ξεψύχησε στην πόρτα, πριν καν βγει από τη φυλακή…

Η λέξη γιατρός, εδώ σε αυτή τη φυλακή, δεν λέγεται. Γιατί δεν υπάρχει. Και μία φορά την εβδομάδα, που έρχεται, ούτε καν εξυπηρετεί. Και δεν τη νοιάζει καθόλου, αν ζεις ή αν πεθαίνεις.

Ξέρω σίγουρα ότι, η συγκεκριμένη γιατρός δουλεύει σε δημόσιο νοσοκομείο, στα Χανιά. Έχει ιατρείο δικό της και ταυτόχρονα έρχεται μια φορά την εβδομάδα… Φάρμακα μηδέν. Ούτε ψυχιατρικά, ούτε παθολογικά. Το πιο βαρύ φάρμακο είναι το depon. Κι αυτό, για κάθε πόνο.. Κεφάλι, στομάχι, πόδι, ότι και να είναι..

Μπορώ να πω πολλά.

"google ad"

Ο θεός να μας φυλάει από την αρρώστια κορωνοιό, κουράγιο που λένε…

Αν πέσει έστω ένα κρούσμα, να το θυμάστε ότι, μέσα σε μια εβδομάδα θα έχουμε 600 άτομα, οι μισοί θα βγούμε με φέρετρο και οι μισοί… σωληνομένοι. Δεν έχετε ιδέα. Συγκεκριμένα, εδώ που βρίσκομαι, σε αυτή την πτέρυγα, το 80% των ανθρώπων είναι μεγάλοι και άρρωστοι, με προβλήματα υγείας και ψυχιατρικά.

Ακούστε και εμάς.

Δεν λέμε να βγούμε έξω, για ό,τι, κάναμε να τιμωρηθούμε κι ας είναι και με το παραπάνω.

Αλλά είμαστε άνθρωποι. Και κάποιος μας περιμένει και μας…

Συγγνώμη, εάν ενόχλησα.

Εύχομαι από καρδιάς, ο θεός να σας προσέχει”».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...