Για ένα δήμο αντάξιο της ομορφιάς των Χανίων

Κανένα σχόλιο

Του Χάρη Παπαδάκη *

Οι Χανιώτες είμαστε περήφανοι για τις ομορφιές του τόπου μας.

Μια ομορφιά που νοερά, ξεκινάει από τον Ενετικό φάρο, τα Νεώρια, τα σοκάκια του Παλιού λιμανιού και τα Ενετικά τείχη, περιλαμβάνει τη Δημοτική αγορά, τον κήπο, το ρολόϊ, εκτίνεται ως το  λιμάνι της Σούδας, περιλαμβάνει το Ακρωτήρι, τους τάφους των Βενιζέλων, έως το Σεϊτάν λιμάνι, περνάει απέναντι στο Ιτζεδίν, στα Μεγάλα Χωράφια και τα Άπτερα, περνάει από τα Κεραμιά και το Θέρισσο και  κατηφορίζει από το σπίτι του Βενιζέλου στις Μουρνιές καταλήγοντας στις αμμώδεις παραλίες της Αγίας Μαρίνας, του Σταλού και των Αγίων Αποστόλων.

"Sponsored links"

Πόσο όμως ικανοποιημένοι είμαστε από την εικόνα που δείχνουν ή την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα από τα παραπάνω μνημεία και τοποθεσίες που αναφέρθηκαν;

Η κακή κατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων ακόμα και στο κέντρο της πόλης, η ελλιπής καθαριότητα, η έλλειψη χώρων στάθμευσης και το χρόνιο πρόβλημα του κυκλοφοριακού, σχολιάζονται αρνητικά κάθε χρόνο, σύμφωνα με μελέτες,  από τους χιλιάδες επισκέπτες του δήμου μας, αν και δηλώνουν κατενθουσιασμένοι από την φυσική ομορφιά που αντικρίζουν.

Ζητούμενο για την επόμενη δημοτική αρχή είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης για τα μεγάλα έργα πνοής, η ανάδειξη των περιαστικών δήμων ενισχύοντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, η αξιοποίηση των κτηρίων και μνημείων που ανήκουν στο δήμο, η ειδική μέριμνα στην κοινωνική πολιτική, η αποτελεσματικότερη διαχείριση ιδίων πόρων και ευρωπαϊκών κονδυλίων όπως και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της καθημερινότητας του πολίτη.

Σε αυτή την κατεύθυνση δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, για ένα δήμο Χανίων αντάξιο της ομορφιάς του!

* Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Χανίων

Η Απάντηση…τα Χανιά μας

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις