20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Για ακόμη μια φορά, απαράδεκτες οι ιδιωτικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Ημερομηνία:

Ναι, το γνωρίζουμε, δεν υπάρχει δημόσια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας… αλλά να, θέλαμε να δώσουμε λίγο έμφαση στο γεγονός ότι στην περίπτωση αυτή τόσο ξεκάθαρα δε φταίει το “κακό αναποτελεσματικό δημόσιο”

Η Ελλάδα έχει τις πιο ακριβές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Δεν είναι μόνο ακριβές οι υπηρεσίες αλλά και η ποιότητά τους σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης είναι χαμηλές.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον την περίοδο αυτή που διανύουμε οι εταιρείες θα συνεισφέρανε στον αγώνα για επιβίωση της κοινωνίας, το αντίθετο έχει γίνει.

Πέρα από ενέργειες για τις καλές δημόσιες σχέσεις, με τις οποίες βγάζουν δελτία τύπου για να δείξουν ότι και αυτές συμμετέχουν στην “εθνική προσπάθεια”, οι εταιρείες απέχουν στην οποιαδήποτε στήριξη στον πολίτη της χώρας.

Οι Έλληνες, εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη συχνότητα τα κινητά τους. Όμως, οι εταιρείες ούτε προέβησαν σε κάποια έστω συμβολική μείωση των τιμών, ούτε στην παροχή έστω έξτρα μονάδων για χρήση στο ίντερνετ.

Τίποτα οι εταιρείες. Κάτι ψίχουλα μόνο για τη σύνδεση των μαθητών στις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν οι μαθητές για την εξ αποστάσεων εκπαίδευση.

Και όλα αυτά παρά την δημόσια έκκληση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)  να αξιολογήσουν το ενδεχόμενο παροχής στο σύνολο των πελατών τους δωρεάν χρόνου ομιλίας, δεδομένων και υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικής πρόσβασης για την υποστήριξη των αυξημένων αναγκών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Και βεβαίως, αν κάποια στιγμή υπάρξει ανάγκη για τεχνική βοήθεια ή υποστήριξη, πάντα και μονάχα με το… αζημίωτο.

Οι πιο ακριβές εταιρείων κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη με τις πιο ακριβές υπηρεσίες.

Όλα αυτά στην Ελλάδα μας…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ