Για να μην ξεχνούμε, υπήρχε μία περίοδος που λίγοι αντιδρούσαν στη Χρυσή Αυγή

Κανένα σχόλιο

Αυτό είναι η αλήθεια.

Υπήρχε μία περίοδο που υπήρχε μία ανοχή στο φασιστικό μόρφωμα. Υπήρχε ανοχή στα κανάλια αλλά και στα κόμματα. Όχι από ακραίους πολιτικούς δεξιών κομμάτων αλλά από κεντρώους πολιτικούς. Όπως η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία δήλωνε ότι:

«Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το “σεις και με το σας”. Διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί μου, όταν μου μιλούν έχουν μια ευγένεια απέναντί μου. Τι θέλετε δηλαδή, να παίζω ξύλο; Εγώ ομιλώ με όλους στη Βουλή».

"Sponsored links"

Βεβαίως, γνωρίζουμε ότι μετά από ένα σημείο υπήρξε μεταστροφή σε όλο το πολιτικό σύστημα ενάντια στη Χρυσή Αυγή, όπως υπήρχε και απόλυτη αποστασιοποίηση από τη Ντόρα Μπακογιάννη η οποία μέσα σε λίγους μήνες από την παραπάνω δήλωση σημείωνε την ανάγκη της ουσιαστικής απομόνωσης του φαινομένου της Χρυσής Αυγής, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημειό, είχαν περάσει χρόνια όπου τύγχαναν μίας ιδιότυπης ασυλίας.

Στα πρώτα χρόνια της κοινοβουλευτικής παρουσίας της Χρυσής Αυγής, τα κανάλια ανακάλυπταν ότι τελικά δεν είναι τόσο τρομακτικοί όσο τους λέγανε, οι πολιτικοί αναγνώριζαν ότι είναι μεν κάπως “ακατέργαστοι” αλλά συζητούσαν μαζί τους. Η αστυνομία δεν τους άγγιζε. Αντιθέτως… παραάγγιζε όσους αντιδρούσαν στη γιγάντωση της επιρροής τους.

Υπήρχε μία εποχή που ακραίοι ήταν αυτοί που αντιδρούσαν στη Χρυσή Αυγή.

Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνά η ελληνική κοινωνία, ότι αυτοί που εξαρχής αναγνώριζαν τη Χρυσή Αυγή ως φασίστες, δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά αναρχικοί και άνθρωποι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Αυτοί οργάνωναν διαδηλώσεις έξω από τα γραφεία τους, αυτοί ενημέρωναν τους πολίτες για τα χαρακτηριστικά του μορφώματος, αυτοί δέχονταν τις επιθέσεις και ενίοτε βρίσκονταν και στο στόχαστρο της αστυνομίας.

Και είναι αυτοί μαζί με ένα μεγάλο μερίδιο της νεολαίας του νησιού που με τις κινητοποιήσεις τους οδήγησε στο κλείσιμο των γραφείων του φασιστικού μορφώματος σε Χανιά και Ηράκλειο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, για να μην επαναληφθούν τα λάθη. Με φασιστικά μορφώματα δε γίνεται να ανοίξεις διάλογο. Πλέον, ελπίζουμε ότι το μάθημα το έχουν πάρει όλοι. Και να αποτυπωθεί αυτή η αλήθεια και στη δικαστική απόφαση.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις