Για να υπάρχει “ατομική ευθύνη” πρέπει να υπάρχει “ατομική ελευθερία” – Να μοιραστούν μάσκες σε όλους τους πολίτες

Κανένα σχόλιο

Στην ατομική ευθύνη και στο φιλότιμο των πολιτών απευθύνθηκε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση ξανά της πανδημίας του κορωνοϊού. Όμως αυτή τη φορά το μήνυμα μοιάζει σα μια κακή επανάληψη της πρώτης φοράς.

Τι είδους ατομική ευθύνη είναι αυτή την οποία την επιβάλλεις κόβοντας πρόστιμα σε όσους δεν πειθαρχούν;

Βλέπετε, για να μπορεί ο πολίτης να αναλάβει την ατομική ευθύνη του πρέπει πρώτα να είναι ελεύθερος να επιλέξει, δηλαδή, να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να κάνει και τι του υπαγορεύει η συνείδησή του.

"Sponsored links"

Αν στην περίπτωση όμως, λ.χ., της χρήσης μάσκας, ο πολίτης όχι μόνο πρέπει να πληρώνει για να αγοράζει τις μάσκες αλλά τιμωρείται και όταν δεν τη χρησιμοποιεί, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο επιλογής ή ανάληψης ευθύνης. Ουσιαστικά, καλείται να υπακούσει.

Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να ακολουθήσει μία τέτοια πολιτική, τοτε δεν μπορεί να ζητά από τους πολίτες να αναλάβουν την ευθύνη. Η ευθύνη δεν τους ανήκει. Η πραγματική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση που οφείλει να προμηθεύσει του πολίτες με μάσκες για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία. Μετά, αφού προμηθεύσει τους πολίτες με μάσκες, τότε θα μπορεί να επιβάλλει όσο βαριά πρόστιμα επιθυμεί, στους πολίτες που δε συμμορφώνονται με το μέτρο.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η επίκκληση στην ατομική ευθύνη των πολιτών δεν είναι τίποτα άλλο παρά άλλη μία προσπάθεια της κυβέρνησης να μετακυλήσει την ευθύνη για την όποια αποτυχία στους πολίτες.

Αλλά, δε γίνεται για όλα σε αυτή τη χώρα να φταίνει οι πολίτες και σε τίποτα αυτοί που κυβερνούν…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις