14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Για την στήριξη των φασιστών του ΛάΟΣ στον Άρη Παπαδογιάννη

Ημερομηνία:

Του Ειρηναίου Μαράκη | Άρη Παπαδογιάννη (Χανιά) και Χαράλαμπο Κουκιανάκη (Αποκόρωνα) θα στηρίξει το ΛάΟΣ και ο θαλασσοβρεγμένος νεοναζί -πρώην χρυσαυγίτης- Στέλιος Βλαμάκης στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ο… υπερκομματικός Άρης Παπαδογιάννης (ΝΔ), που προσπαθεί εδώ και χρόνια να οικοδομήσει ένα προφίλ που υποτίθεται ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης κι ο οποίος έχει δείξει ενδιαφέρον στο πρόσφατο παρελθόν ακόμα και για άλλα ζητήματα -τον θυμάμαι να συμμετέχει σε μια ανοιχτή σύσκεψη της Κοινωνικής Κουζίνας στα Χανιά, όταν ο Μανώλης Σκουλάκης (Δήμαρχος Χανίων, ΠΑΣΟΚ) επιχείρησε να την διώξει από τον χώρο που στεγάζεται- γνωρίζει άραγε γι’ αυτή την απόφαση; Γνωρίζει τον ρόλο του ΛάΟΣ ως ακροδεξιού κόμματος που συγκυβέρνησε για ένα διάστημα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (περίοδος Παπαδήμου) και κατά πόσο συνέβαλλε από την πλευρά του να βρεθεί ο τόπος μας στην σημερινή κατάσταση φτώχειας, ρατσισμού και εξαθλίωσης; Γνωρίζει ότι ο Στέλιος Βλαμάκης ως μέλος της Χρυσής Αυγής, είχε βγάλει τάγματα εφόδου στους δρόμους της πόλης μας σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει ντόπιους και μετανάστες ώσπου έκανε το μπανάκι του στα αντιφασιστικά νερά των Χανιών κι ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση των δημοκρατών και αντιφασιστών συμπολιτών μας; Κι αν ναι, ποιά είναι η θέση του; Αποδέχεται ή όχι την στήριξη; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μια απάντηση…

Όπως και να ‘χει, έρθουν, δεν έρθουν απαντήσεις, ο αγώνας ενάντια στους φασίστες και τους ναζί (εντός κι εκτός της Χρυσής Αυγής) που προσπαθούν να οικοδομήσουν ένα λαοφιλές προφίλ για να νομιμοποιήσουν τη ρατσιστική δράση τους, πρέπει να είναι δυναμικός. Να μην τους επιτρέψει να βγουν στους δρόμους και στις γειτονιές να σπείρουν το ρατσιστικό δηλητήριό τους, είτε κατέβουν μέσω της Χρυσής Αυγής, είτε στηρίζοντας διάφορα δημοτικά και περιφερειακά σχήματα που παρουσιάζονται ως ακομμάτιστα και δημοκρατικά. Πρώτο βήμα η οργάνωση και η συμμετοχή όλων μας στο παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα Χανιά στις 22 Μάρτη, παγκόσμια ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού, αλλά και η απαραίτητη σύνδεση με όλους τους εργαζόμενους σε χώρους εργασίας, σχολεία, νοσοκομεία, πόλεις, χωριά για την οικοδόμηση και ενίσχυση ενός αντιφασιστικού, αντιρατσιστικού κι αντικαπιταλιστικού μετώπου που θα δώσει τις μάχες.

Γιατί οι εκλογές δεν είναι μια απλή μάχη για το καλό της κοινωνίας των πολιτών αλλά μια μάχη άμεσα συνδεδεμένη με τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Η Αριστερά, τα σωματεία εργαζομένων, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι δημοτικές κινήσεις πρέπει να επαγρυπνούν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειρηναίος Μαράκηςhttp://www.agonaskritis.gr/author/eirinaios_marakis/
Ο Ειρηναίος Μαράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1986. Απόφοιτος λυκείου. Δραστηριοποιείται στα κοινά μέσα από τον χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Μικρά πεζά, διηγήματα και ποιήματα του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά ιστολόγια . Διατηρεί τα ιστολόγια Λογοτεχνία και Σκέψη και Αριστερός Σχολιασμός. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης και στο εβδομαδιαίο διαδικτυακό περιοδικό Babushka

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...