Για τις εμπρηστικές επιθέσεις από φασίστες στα δημοκρατικά Χανιά

Κανένα σχόλιο

Φασίστες λοιπόν κάνουν επιθέσεις στα δημοκρατικά Χανιά. Στοχεύουν τους πλέον αδύναμους: άστεγους. Και ένα μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης… Και προκαλεί εντύπωση καθώς μια ομάδα περισσότερο «πατριωτών» πολιτών προ ολίγων ημερών εξαπόλυσε απειλές με εξώδικα και ενημέρωναν πως θα βιντεοσκοπούν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου για να συλλέξουν στοιχεία και γεγονότα και να προασπίσουν ποιον άραγε από τι;

Όταν είχε έρθει το κατάπτυστο αυτό κείμενο στα χέρια μας δεν είχαμε δώσει ιδιαίτερη σημασία, όταν μιλούσε για αποτροπή «βεβήλωσης»  από ομάδα «αλλογενών και αναρχικών». Ποιοι είναι οι αλλογενείς και οι αναρχικοί; Αυτοί που διαμαρτύρονται; Είναι αυτοί που φτωχαίνουν, που χάνουν δικαιώματα και που αγωνίζονται γι’ αυτό; Ήταν οι εκατοντάδες Χανιώτες μαθητές που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου διαμαρτυρήθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την κατάντια της Παιδείας μας; Σύμφωνα με το κείμενο αυτών των υπέρ-πατριωτών, ναι, αυτοί είναι!

Η «ομάδα πολιτών» που βιντεοσκοπούσε

"Sponsored links"

Αυτή η «ομάδα πολιτών» έφτασε να απειλεί μέχρι και τον Γενικό Επιθεωρητή Κρήτης υποστράτηγο να πράξει τα δέοντα. Αλλιώς θα πράξουν αυτοί τα «νόμιμα και δίκαια»… Μάλλον δεν είδαν βεβήλωση της παρέλασης από μικρή ομάδα φασιστών που εισήλθαν και παρήλασαν φωνάζοντας συνθήματα μίσους.

Αυτοί οι φασίστες που μετά έφτασαν στη Νομαρχία και στο αποκορύφωμα της κιτς διαστρέβλωσης του εθνικού και πατριωτικού άρχισαν να τραγουδούν τον Ύμνο εις την Ελευθερία με ναζιστικούς χαιρετισμούς! Φασιστικά ιστολόγια και εφημερίδες τότε θριαμβολογούσαν για τα κατορθώματά τους στα Χανιά.

Τώρα, και με τα νέα γεγονότα που συνέβησαν, γεννάται λογικά το ερώτημα: ποιοι είναι αυτοί οι «περισσότερο πατριώτες» πολίτες;

Σχετίζονται με αυτούς που έκαναν επίθεση, με σκοπό την τρομοκρατία, ενάντια σε άστεγους (!) και σε βάρος μέλους του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης; Συνδέονται τα γεγονότα στην παρέλαση με αυτά που ακολούθησαν με τις εμπρηστικές επιθέσεις; Μήπως, βρέθηκαν οι «αλλογενείς»; Για την παρέλαση, δράσανε σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή; Οφείλουν οι ίδιοι να το διευκρινίσουν και να διαχωρίσουν τη θέση τους. Αν βέβαια ισχύει κάτι διαφορετικό..

Η ενθουσιασμένη Χρυσή Αυγή
Άλλωστε στον τίτλο άρθρου της η φασιστική εφημερίδα της Χρυσής Αυγής «ΣΤΟΧΟΣ» ενθουσιασμένη αναφέρει: ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗς ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ. ΣΕ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ! Για να άρουν κάθε αμφιβολία: «… μαζί βρέθηκαν το πρωϊ της 25ης Μαρτίου κι όπως ενωμένοι βάδιζαν Εθνικιστές, Πατριώτες, Χρυσαυγίτες, Ανένταχτοι, ΚΡΗΤΕΣ ΟΛΟΙ!». Και συνεχίζουν συγκεκριμένα για τη σημαντική συμβολή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: «κακώς κάποιοι επιχείρησαν να μηδενίσουν την παρουσία τους». Στο όλο αρθρίδιό της η φασιστική εφημερίδα μιλάει για νέο ΜΕΤΩΠΟ μη μπορώντας να κρύψουν τη χαρά τους και για την αγαστή συνεργασία τους με το «Κράτος»:
«Ενωμένη ήταν η μεγάλη ομάδα των Ελλήνων που με την αποτρεπτική τους παρουσία, περιφρούρησαν από κάθε ενδεχόμενο την στρατιωτική παρέλαση στα Χανιά…»

Για την πρωτοπορία της Χρυσής Αυγής, αναφέρουν: «Η επιτυχημένη αυτή συνταγή, της αγωνιστικής συνύπαρξης, μελών της “Χρυσής Αυγής”, (που κακώς κάποιοι επιχείρησαν να μηδενίσουν την παρουσία τους), των αυτοοργανωμένων ομάδων Πατριωτών, είτε ανένταχτων είτε που μπορεί να έχουν οποιαδήποτε άλλη πολιτική επιλογή, πρέπει να έχει συνέχεια και όχι να αποτελεί αντικείμενο αρνητικών συζητήσεων».

Μιλούν για νέα θέση εκκίνησης και χαίρονται για τη στάση που τήρησε το επίσημο Κράτος, σε αυτή την περίπτωση: «Χρειαζόταν να σταματήσει μιά παρέλαση για να αποδείξει το Κράτος ότι μπορεί να περιφρουρήσει την επόμενη; Χρειαζόταν να περιφρουρηθεί η παρέλαση έστω και αποτρεπτικά από πολίτες; Υπεύθυνοι για την διακοπή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν;»

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Στέλιο Νικηφοράκη αρχηγός ομάδας φασιστών;

Βεβαίως η «μεγάλη ομάδα των Ελλήνων» ήταν μικρή. Άλλωστε, γι’ αυτό δε διακινήθηκαν φωτογραφίες. Όμως η δράση ήταν συντονισμένη, δε συνάντησε καμία αντίσταση από τις επίσημες αρχές, ενώ σε διάφορα φόρουμ αναφέρθηκε πως κάποιοι έπαιξαν και το ρόλο «προστάτη των επισήμων», αν και κάποιοι εξ αυτών – απ’ όσο γνωρίζουμε – δυσανασχέτησαν.
Μα έχει και συνέχεια. Σε άλλο άρθρο της Π.Δ. Χρυσής Αυγής Κρήτης γίνεται αναφορά σε ομάδα η οποία κατευθύνθηκε από «εθνικιστή» (τα εισαγωγικά δικά τους) «ο οποίος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Νικηφοράκη».

"Sponsored links"

Σημείο εκκίνησης με τρομοκρατικές επιθέσεις;

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν το «νέο σημείο εκκίνησης» εγκαινιάστηκε με τρομοκρατικές ανώνυμες επιθέσεις. Άλλωστε στην πρώτη περίπτωση ο στόχος ήταν οικονομικοί μετανάστες που ζούσαν ως άστεγοι σ’ ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, στη δεύτερη σημαίνουσα προσωπικότητα για τα δικαιώματα των μεταναστών και μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Σχετίζονται ή δε σχετίζονται με την παραπάνω «ομάδα πολιτών» που είχε στείλει το εξώδικο, τα χθεσινά γεγονότα στην πόλη μας; Συνεργάζονται αυτοί οι «πατριώτες» με τη Χρυσή Αυγή; Για να μη προβούμε λοιπόν στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των ατόμων που έστειλαν την παραπάνω κατάπτυστη επιστολή στην εφημερίδα μας, τους καλούμε, αφού όπως δήλωναν βιντεοσκοπούσαν την παρέλαση για να καταγράφουν γεγονότα και πρόσωπα, να δώσουν τα στοιχεία αυτά στην Εισαγγελία Χανίων ΑΜΕΣΑ. Για ν’ αρχίσει από εκεί η έρευνα για τα γεγονότα των τρομοκρατικών εμπρησμών.

Για να δούμε ποιοι είναι οι φασίστες αυτοί από Χανιά και από Ρέθυμνο που βεβήλωσαν την εθνική παρέλαση και είναι πλέον πιθανόν, αποθρασυσμένοι από την ανέχεια της επίσημης πολιτείας, να προέβησαν στις τρομοκρατικές εμπρηστικές επιθέσεις ενάντια σε άστεγους ανθρώπους (δηλαδή τους πλέον αδύναμους και ανίσχυρους μια κοινωνίας μας που δέχεται ισχυρά πλήγματα από μία νέα οικονομική βαρβαρότητα) και ενάντια σε μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης (δηλαδή αλληλέγγυου ως προς την ομάδα ανθρώπων της κοινωνίας μας, που έφυγαν από τις χώρες τους εξαιτίας της οικονομικής βαρβαρότητας που γίνεται και πολεμική). Άλλωστε, τον τελευταίο καιρό στα Χανιά έχουν αυξηθεί επικίνδυνα οι ρατσιστικές στοχευμένες επιθέσεις δίχως η Αστυνομία ως αυτή τη στιγμή να έχει προβεί σε κάποια σύλληψη.

Ζητείται η άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης

Τώρα ειδικά, που οι πολίτες αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα, δεν έχει κανείς ανεγκέφαλος το δικαίωμα να διχάζει την κοινωνία και το λαό. Και να υποδαυλίζει τον τρόμο, δίνοντας το δικαίωμα σε άλλους να προβαίνουν σε εμπρηστικές επιθέσεις. Να τονίσουμε εδώ, πως αφού αυτοί οι «υπογράφοντες πατριώτες» απευθύνονται στο Γενικό Επιθεωρητή Κρήτης υποστράτηγο κ. Παραβολιδάκη, ο ίδιος πρέπει να δώσει εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Αν το γεγονός έμενε εκεί, δηλαδή στην ολιγομελή πορεία φασιστών στο τέλος της παρέλασης, δε θα υπήρχε λόγος να κάνουμε μία τέτοια αναφορά. Τώρα όμως, μετά την επίθεση με πολιτικά φασιστικά κριτήρια ενάντια σε άστεγους μετανάστες και σε σημαίνων μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, οφείλει ως Γενικός Επιθεωρητής Κρήτης να δώσει την πρέπουσα απάντηση.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Κανένα σχόλιο

  1. Αντωνης Τροχαλακης

    Σωστός. Υπέρ των παραπάνω, χωρίς να αλλάξει ούτε τελεία…

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις