21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Για 15η μέρα “στο μπλόκο του αγώνα” στα Μεγάλα Χωράφια αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων – Ολιγόλεπτοι αποκλεισμοί της Εθνικής Οδού

Ημερομηνία:

Με κοινή ανακοίνωσή τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων αναφέρουν τα εξής για τις κινητοποιήσεις στα Μεγάλα Χωράφια:

Με εφαλτήριο τα μπλόκα που έχουν στήσει σε αρκετά σημεία της χώρας, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, αιτημάτων επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Σε αυτά τα πλαίσια και υλοποιώντας τις αποφάσεις της σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την πολύμορφη αγωνιστική τους δράση, έχοντας ως όπλο την εργατική  – λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράζεται στα μπλόκα της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η κλιμάκωση αποτελεί επίσης απάντηση στην άρνηση της κυβέρνησης να δεχτεί την πρόταση για συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Στ. Αραχωβίτης, απέρριψε αυτήν την πρόταση και επέμεινε σε συνάντηση μόνο με τον ίδιο και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου του, υπαναχωρώντας ακόμα και από την προηγούμενη δική του πρόταση που προέβλεπε συμμετοχή και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων δεν αποδέχτηκε θεωρώντας την πρόσκληση ως υπεκφυγή και αυτού του είδους το «διάλογο» ως προσχηματικό. Άλλωστε, ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε ότι αυτός ο «διάλογος» θα γίνει στη βάση των «δημοσιονομικών δεδομένων» της οικονομίας – επίκληση που συνοδεύει πάγια την απόρριψη κάθε δίκαιου λαϊκού αιτήματος – ενώ στη συνάντηση που είχε μαζί του η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στις 14/12/2018 για τα ίδια αιτήματα, ο ίδιος είχε δηλώσει αναρμόδιος για πολλά από αυτά.

Χθες το βράδυ (Κυριακή), αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων Επισιτισμού Νομού Χανίων επισκέφθηκε το μπλόκο ως έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης τους.

Σήμερα, Δευτέρα 11 Φλεβάρη πραγματοποίησαν ολιγόλεπτους αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού, από τις 4μμ έως τις 6μμ.

Επίσης εκπρόσωποι από το μπλόκο παραβρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Σταλού όπου εδώ και 1,5 περίπου μήνα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις κατολισθήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σπίτια και ανθρώπινες ζωές.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους να ενισχύσουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμηνύουμεότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...