Γιορτάστηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στο Ρέθυμνο

Κανένα σχόλιο

Η ομάδα του «Rethymno Recevin», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη διάκριση του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινικών Πόλεων RECEVIN, συνεχίζει τις δράσεις για την ανάδειξη του κρητικού κρασιού. Αυτή τη φορά, συμμετείχε στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού, στις 11 Νοεμβρίου 2018, διοργανώνοντας μία ημέρα πριν, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, έναν οινοτουριστικό περίπατο.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στην Κρήτη, διοργανώθηκε από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete).
Επίκεντρο της βόλτας ήταν τα Boutique Hotels της πόλης, τα οποία προσφέρουν κρητικό εμφιαλωμένο οίνο. Οι πάνω από 30 Ρεθυμνιώτες και επισκέπτες που συμμετείχαν, ενημερώθηκαν τόσο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και τις δράσεις που διοργάνωσε το Wines of Crete για τον εορτασμό εκείνης της ημέρας, όσο και για τη διάκριση του Ρεθύμνου και το δίκτυο RECEVIN.

"Sponsored links"

Σημείο εκκίνησης ήταν τα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ, απ’ όπου και έλαβαν πληροφοριακό υλικό για τις επικείμενες δράσεις. Έλληνες και ξένοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν ιστορικές γωνιές και σημεία της πόλης. H ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την ξεναγό Κωνσταντίνα Κακογιαννάκη και την αρχαιολόγο Ματίνα Αρβανίτη, από το γραφείο Παλιάς Πόλης Ρεθύμνης.

Μαζί, ήταν τα μέλη της ομάδας του «Rethymno-Recevin»: η οινοχόος Εύη Δενδράκη, ο οινοποιός Στέλιος Κλάδος, η γλωσσολόγος Μαρία Κουφάκη, η οινολόγος Ηλιάνα Μαλίχιν και η επιχειρηματίας Κατερίνα Ξεκάλου, οι οποίοι, μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και έδωσαν πληροφορίες για το κρητικό κρασί, τις ποικιλίες και, φυσικά, την κρητική γαστρονομία.

Ο περίπατος περιελάμβανε γευστική δοκιμή κρασιών από τις ποικιλίες Bιδιανό, Mοσχάτο Σπίνας, Λιάτικο, Cabernet Sauvignon και συνοδεύτηκε αρμονικά από επιλεγμένα μεζεδάκια, που προσέφεραν οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.
Η βόλτα είχε ιδιαίτερη επιτυχία και έδωσε μια ολοκληρωμένη εμπειρία οινοτουριστικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Ρεθύμνου, με βασικό στόχο να παροτρυνθούν οι συμμετέχοντες, να επισκεφθούν τα κρητικά οινοποιεία την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και να γνωρίσουν το κρητικό ποιοτικό εμφιαλωμένο κρασί.

Ο Δήμος Ρεθύμνης και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Rethymno-Recevin ευχαριστούν θερμά τους εθελοντές και τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η οινική περιήγηση στην πόλη: Petite Fleur, Palazzino di Corina και Historic Boutique Hotel Avli.

Όλες οι δράσεις της ομάδας “Rethymno-Recevin” μεταδίδονται ζωντανά και ανακοινώνονται στην σελίδα στο facebook: www.fb.com/rethymnowinecity και στο Instagram: @rethymnowinecity.
Μεγάλος χορηγός στις δράσεις του Ρέθυμνο: Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 είναι το Βoutique Wine Hotel “La Grotta”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις