17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Γιορτή Τσικουδιάς – Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στην Καλή Συκιά

Ημερομηνία:

Με σεβασµό στις αξίες της πολιτιστικής κληρονοµιάς οργανώνετε  και φέτος η εκδήλωση της Γιορτής Τσικουδιάς στην Καλή Συκιά Ρεθύμνου.

Στόχος του Συλλόγου Καλής Συκιάς «Ο ΤΣΙΛΙΒΔΙΚΑΣ» είναι η διαχρονικότητα των αξιών της παράδοσης και η διατήρηση του χαρακτήρα των στοιχείων της που µας ταξιδεύουν στο πριν και στο µετά. Το ταξίδι αυτό συναδελφώνει µε ιδιαίτερο τρόπο τους ανθρώπους και καλλιεργεί την κοινωνική αλληλεγγύη.

Η επιλογή σας να συµµετέχετε σε αυτή την συλλογική εκδήλωση του χωριού µας θα µας δώσει χαρά και δύναµη να συνεχίσουµε την αναζήτηση των µονοπατιών της Παράδοσης και να γευτούµε µαζί χρώµατα, αρώµατα , ακούσµατα και γεύσεις.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου. Έναρξη 5 μ.μ.

Είσοδος 10€, παιδικό 5€ (παραδοσιακό μενού). Κρασί και τσικουδιά δωρεάν.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

  • Λειτουργία βιωµατικού εργαστηρίου παραδοσιακής δεσιάς στο ∆ηµοτικό
    Σχολείο (5-8 µµ).
  • Λειτουργία παιδικού βιωµατικού εργαστηρίου με Θέµα: «ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ», σε συνεργασία με τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου ΣύγχρονηςΤέχνης ∆ήµου Ρεθύµνης (Μουσειοπαιδαγωγός: Σοφία Τρούλη), στο ∆ηµοτικό Σχολείο (5-8 µµ).
  • Λειτουργία παραδοσιακού ρακοκάζανου (7 – 12µµ).
  • Ανάδειξη νέων ταλαντούχων Μουσικών στην Κρητική Μουσική.
  • Κρητική μουσική βραδιά (9 µµ) µε το συγκρότηµα
  • Φραγκιός Παπαδογιαννάκης (Λύρα),Κώστής Καµηλάκης (Μαντολίνο), Γιώργος Σταυρακάκης (Λαούτο) και Χάρης Βλασάκης (Κιθάρα).

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ