21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γιούχαραν παπά στη Φλώρινα που μίλησε για «προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών»

Ημερομηνία:

Ένταση προκλήθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Θ. Καρυπίδη στη Φλώρινα, με πρωταγωνιστή έναν παπά.

Συγκεκριμένα, ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Καρυπίδης που κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειάρχης, είχε καλέσει τον παπά Αναστάσιο για να τελέσει τον αγιασμό.

Όταν τελείωσε ο αγιασμός, ο παπάς το έριξε στο… κήρυγμα, κάνοντας λόγο «επαίσχυντη προδοσία της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Κάπου εκεί ωστόσο οι συγκεντρωμένοι για τα εγκαίνεια του εκλογικού κέντρου τον αποδοκίμασαν,

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποσύρει την υποστήριξή του στον κ. Καρυπίδη όταν αποκαλύφθηκαν αναρτήσεις που είχαν φιλική στάση προς την ηγεσία της Χρυσής Αυγής αλλά και ενάντια ενάντια στους Εβραίους. Καταρχάς, ο κ. Καρυπίδης είχε κάνει ανάρτηση όταν είχε προφυλακιστεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής στην οποία έγραφε τα εξής:

«Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στην στενή, ο Ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει την σωτηρία της δημ(ι)οκρατία τους. Οι φόροι θα μειωθούν δραστικά, οι μισθοί θα γίνουν βιώσιμοι, οι θέσεις εργασίας θα έρχονται κατά χιλιάδες, (ο Βενιζέλος υποσχέθηκε… 900.000 θέσεις εργασίας), τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες, τα σχολεία θα έχουν αρκετούς καθηγητές για να διδάξουν και προπαντός τα Εθνικά μας θέματα θα επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο. Καλό μεσημέρι!»

Η ανάρτησή του αυτή είχε θεωρηθεί ότι απέπνεε μια ορισμένη φιλική στάση προς την ακροδεξιά οργάνωση και μάλιστα την επαύριον της δολοφονίας Φύσσα.

Οι εκτιμήσεις αυτές είχαν ενισχυθεί και από το ότι το Νοέμβριο του 2013 ο Καρυπίδης είχε δώσει τηλεφωνικό βήμα στον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Επίσης είχε κάνει ακόμη μία ανάρτηση στο facebook, τον Ιούνιο του 2013, με αφορμή το «μαύρο» στην ΕΡΤ, που ήταν εμφανώς και ρητά αντισημιτική, προκαλώντας μάλιστα και την αντίδραση Εβραϊκών οργανώσεων του εξωτερικού. Εκεί ανάμεσα στα άλλα έγραφε: «Ο Σαμαράς ανάβει ένα – ένα τα κεριά (Nerit) στην επτάφωτη λυχνία των Εβραίων και βάζει φωτιά στην Ελλάδα μετά την επίσκεψή του στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης (…), οργανώνει μια νέα Hanukkah κατά των Ελλήνων…».

Με πληροφορίες από topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...