23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γιώργος και Μαρία τα πιο συνηθισμένα ονόματα στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα κατέγραψε τα χαρακτηριστικά της ελληνική νεολαίας. Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, αξιοποιώντας στοιχεία από πλήθος στατιστικών ερευνών που περιλαμβάνουν στοιχεία για τους νέους της χώρας μας.

Ξεφυλλίζοντας, όμως, την έρευνα, το πρώτο πράγμα που στεκόμαστε να διαβάσουμε με ιδιαίτερη αφοσίωση είναι τα πλέον συνηθισμένα ονόματα στην Ελλάδα.

Έτσι, σε 10.768.193 κατοίκους της χώρας καταγράφονται τα ακόλουθα ονόματα ως δημοφιλή, σε άνδρες και γυναίκες.

Όσον αφορά τους άνδρες, το 8,8% του συνολικού πληθυσμού των ανδρών έχει το όνομα «Γιώργος», ενώ ακολουθεί το «Γιάννης» με 6,5%. Οριακά, έρχεται τρίτο το όνομα «Δημήτρης» με 6,4%, ενώ ακολουθούν τα «Κώστας» (6%) και «Νίκος» (5,7%.

Σημειώνεται, ότι το 10,4% των ανδρών στην Περιφέρεια Κρήτης έχουν το όνομα «Γιώργος» και το 7,6% έχουν το όνομα «Εμμανουήλ», ενώ το 8,8% των ανδρών στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων έχουν το όνομα «Σπυρίδων».

Όσον αφορά τις γυναίκες, το 8,3% ονομάζεται Μαρία, ακολουθεί το «Ελένη» με 5,2%, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν το «Κατερίνα» (3,7%), το «Βασιλική» (3,2%) και το «Σοφία» (2,3%).

 

Σημειώνεται ότι το 13%(!) των γυναικών στην Περιφέρεια Κρήτης έχουν το όνομα «Μαρία».

Αναλυτικά η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τους Νέους στην Ελλάδα το 2018 εδώ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...