15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γιώργος Κωνσταντίνου: Είναι ντροπή να κρύβουμε τον πολιτισμό μας – Η χώρα θα σκοτεινιάσει

Ημερομηνία:

Την έντονη αντίδρασή του για τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό αλλά και τη θέση που δίνει με τους περιορισμούς αυτούς στον πολιτισμό θέλησε να εκφράσει ο Γιώργος Κωνσταντίνου μέσω μιας ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

“Σέβομαι απόλυτα τη σοβαρότητα της παρούσας κατάστασης, σέβομαι το πόνο αυτών που υποφέρουν, σέβομαι και τα άλλα επαγγέλματα, σέβομαι και λυπάμαι τις ζωές που χάθηκαν, σέβομαι ακόμα και το φόβο των υπευθύνων.

Όμως ας σεβαστούν και εκείνοι την αγωνία της τέχνης, που θέλει να πάρει μια μικρή ανάσα. Να δηλώσει την ύπαρξη της, στο τόπο που γεννήθηκε. Την τέχνη του θεάτρου που σεβάστηκε και σέβεται τη παρούσα δύσκολη κατάσταση, παίρνοντας όλα τα μέτρα που της όρισαν με απόλυτο σεβασμό, μη δίνοντας καμιά αφορμή καμιά αιτία.

Αν μας αγαπά και μας σέβεται όλος ο πλανήτης, είναι ο αρχέγονος πολιτισμός μας που έχει εμπνεύσει όλη την ανθρωπότητα. Είναι ντροπή να τον κρύβουμε, να τον αγνοούμε, να μην υπάρχει σε καμιά αναφορά μας, σαν κάτι μη απαραίτητο. Αυτή η χώρα θα σκοτεινιάσει με αυτό τον τρόπο”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ