Γκάμπι Τσίμερ: «Έχω τεράστιο σεβασμό για το θάρρος του ελληνικού λαού»

Κανένα σχόλιο

«Ενισχύσατε τη θέση της κυβέρνησής σας για νέες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές» τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

“Έχω τεράστιο σεβασμό για το θάρρος του ελληνικού λαού που ψήφισε ‘ΟΧΙ’ στο δημοψήφισμα, παρά την πρωτοφανή εκστρατεία φόβου από κυρίαρχες ελίτ της ΕΕ, παρά την απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη και παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα. Το λίκνο της δημοκρατίας έδειξε στην υπόλοιπη ΕΕ ότι η δημοκρατική βούληση είναι πολύ ισχυρότερη από την κινδυνολογία και τις απειλές των κυρίαρχων ελίτ. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν πλέον την αξιοπρέπεια ότι πάλεψαν σε αυτό το παιχνίδι για το οποίο οι θεσμοί της ΕΕ είναι παντελώς κατώτεροι των περιστάσεων.

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι οι Έλληνες λένε ΝΑΙ σε μια κοινωνικά δίκαιη κατανομή των βαρών σε ότι αφορά τις βιώσιμες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη χώρα τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του νεποτισμού. Λένε ΝΑΙ στη βιώσιμη ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη των οικονομικών δομών τους και στη μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Πάνω απ ‘όλα, λένε ΝΑΙ στις αναγκαίες διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου ενός κουρέματός του. Λένε ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή δημοκρατία.

"Sponsored links"

Έλληνες, έχετε αποκρούσει τον Σόιμπλε και όλους εκείνους που θέλουν να χωρίσουν την Ευρωζώνη από την ΕΕ. Δεν δειλιάσατε και αψηφήσατε τον εκφοβισμό. Ένα ευχαριστώ σε όλους όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή δημοκρατία και σε μια κοινωνική Ευρώπη. Οι Έλληνες ενισχύσατε τη θέση της κυβέρνησής σας για νέες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές. Είναι καιρός η Μέρκελ και ο Ολάντ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να γίνει προτεραιότητά τους η πολιτική και η δημοκρατία, αντί για τη νεοφιλελεύθερη γραμμή των υποστηρικτών της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Η αλληλεγγύη μας είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ με τους ανθρώπους της Ελλάδας, της νότιας Ευρώπης και όλων εκείνων των περιφερειών της ΕΕ που πλήρωσαν το τίμημα του τζόγου και των χρηματοπιστωτικών παιχνιδιών που παίζουν οι τράπεζες και οι αγορές”.

left.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις