ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
12/12/2018 - Τι απαντά η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ στις καταγγελίες των εργαζόμενων για την Ψυχιατρική
12/12/2018 - Το κινητό σου ξέρει τα πάντα για εσένα και δεν τα κρατάει μυστικά
12/12/2018 - «Τορπίλη» του εθνικιστή Ράμα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις με την πρωτοφανή απόφαση για αρπαγή περιουσιών ομογενών
12/12/2018 - ΚΚΕ κατά Ράμα: Απαράδεκτη η απόφαση της Αλβανίας κατά της ελληνικής μειονότητας
12/12/2018 - Το Power of Love η ταχύτερα αυξανόμενα αναζήτηση στην Ελλάδα το 2018
12/12/2018 - Δέκα χρόνια εμπαιγμού – δέκα χρόνια παραμένουν απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν ως σχεδιαστές – αξιολογητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης
12/12/2018 - Ενοχος ο Κρητικός Γ. Σμπώκος για τα Tor-M1 -Συνολικές μίζες ύψους 90 εκατ. ευρώ – Ποινή κάθειρξης 22 ετών
12/12/2018 - Π. Πολάκης: Υπερψηφίστηκε η παραχώρηση στην έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς για την δημιουργία του βιολογικού καθαρισμού Σφακίων | Βίντεο
12/12/2018 - Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Χανίων στον Υπουργό Παιδείας για τα τεράστια προβλήματα στο Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων
12/12/2018 - “Τουρισμός και Περιβάλλον”: Την Τετάρτη η ημερίδα της Νέας Δημοκρατίας Χανίων
12/12/2018 - Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου η ανοιχτή σύσκεψη από την “Ανταρσία στα Χανιά” για τις δημοτικές εκλογές
12/12/2018 - Tόνοι τα μπάζα αλλά και αποκάλυψη του βυζαντινού τοίχους μετα το γκρέμισμα των κτιρίων στην οδό Σήφακα – Τα “Μαχαιράδικα” μετά από αιώνες αλλάζουν όψη | Φωτός
12/12/2018 - Η Κρήτη πρώτη προτεραιότητα για δημιουργία καζίνο
12/12/2018 - Δυσάρεστη πρωτιά: Τα Χανιά μέσα στις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα στην οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας
12/12/2018 - Κοινή επιστολή 34 μη κυβερνητικών οργανώσεων, πρωτοβουλιών και κοινοτήτων προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για την ανάγκη επείγουσας κλιματικής δράσης
12/12/2018 - Άρθρο – παρέμβαση της Βάλιας Βαγιωνάκη «επί των θετικών ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή»
12/12/2018 - Προεκλογικός, Διαχειριστικός και Αντιλαϊκός ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ρεθύμνου για το έτος 2019
12/12/2018 - Προβολή του ντοκιμαντέρ “Μέχρι την τελευταία σταγόνα”
12/12/2018 - Κρατούμενοι φυλακών Αυλώνα: “Δε θα μας ξεριζώσει κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης”
12/12/2018 - Santa Run Chania 2018: Αυτές είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε
Αγώνας της Κρήτης

Γκέιτς και Μπέζος έτοιμοι να σώσουν τον κόσμο με τα βακτήριά τους

Κανένα σχόλιο

Τα βακτήρια μπορεί για τον περισσότερο κόσμο να μην αποτελούν και το πιο δημοφιλές θέμα συζήτησης, αλλά για δισεκατομμυριούχους όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τζεφ Μπέζος αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά και τον πιο σίγουρο τρόπο να σώσουν τον πλανήτη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Business Insider σε σχετικό δημοσίευμά του, αν η τεχνολογία προοδεύσει όπως αναμένεται, τα βακτήρια θα μπορούσαν να αλλάξουν το μέλλον της ενέργειας και της γεωργίας, μειώνοντας την περιβαλλοντική ρύπανση, προστατεύοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα του πλανήτη, μειώνοντας το κόστος παραγωγής για τους αγρότες και εξοικονομώντας ενέργεια.

Τον Σεπτέμβριο μια ομάδα δισεκατομμυριούχων επενδυτών, όπως ο Τζεφ Μπέζος, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μίκαελ Μπλούμπεργκ, επένδυσαν 1 δις. δολ. σε εννέα startup ενέργειας. Οι επενδύσεις αποτελούν μέρος ενός ταμείου που δεν απαιτεί από τις εταιρείες να επιστρέψουν την επένδυση παρά μετά από 20 χρόνια. Αυτό δίνει στους επιστήμονες και τους μηχανικούς  τον απαιτούμενο χρόνο να βελτιώσουν τις απαιτούμενες τεχνολογίες παραγωγής καθαρής ενέργειας.

"Sponsored links"

Στο πλαίσιο αυτής της χρηματοδότησης, η καλιφορνέζικη εταιρεία «Pivot Bio» συγκέντρωσε 70 εκατ. δολ. Για την έρευνα της στα γενετικά τροποποιημένα βακτήρια.

Ειδικότερα, η Pivot Bio εντόπισε ένα σημαντικό πρόβλημα στη γεωργική βιομηχανία: Οι αγρότες χρησιμοποιούν υπερβολικά πολύ λίπασμα.

«Ένα φυτό είναι σαν ένα ανθρώπινο ον, καθώς μεγαλώνει, έχει διαφορετικούς ρυθμούς στην ανάπτυξή του, σχολιάζει ένας από τους επικεφαλής της Pivot Bio.  «Στη μέση της καλλιεργητικής περιόδου, το φυτό είναι έφηβος – πρέπει να του δώσετε θρεπτικά συστατικά όσο πιο γρήγορα μπορείτε, για να μεγαλώσει πιο γρήγορα».

Επειδή όμως τα φυτά έχουν αναπτυχθεί πολύ, οι αγρότες δεν έχουν πλήρη πρόσβαση στο χωράφι, με αποτέλεσμα τα αζωτούχα λιπάσματα να παραμένουν στο έδαφος περισσότερο απ’ ό,τι χρειάζεται.

Αυτό το λίπασμα απελευθερώνει στη συνέχεια το οξείδιο του αζώτου, ένα είδος αερίου του θερμοκηπίου που είναι 300 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα. Το αέριο διαλύεται και σε ποτάμια και ρέματα, δεσμεύοντας το οξυγόνο στο νερό, με αποτέλεσμα να μην επιβιώνει κανένα θαλάσσιο ζώο. Είναι, εξάλλου, τοξικό και για τον άνθρωπο: Η επαφή με το μολυσμένο νερό μπορεί να προκαλέσει επώδυνα εξανθήματα, ενώ η κατάποση του μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ ή στα νεφρά.

Η Pivot Bio έχει ανακαλύψει ένα βακτήριο που μειώνει την ανάγκη για αυτά τα επικίνδυνα λιπάσματα. Τα βακτηρίδια αυτά έχουν κρυφτεί στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα, αλλά η χρήση λιπασμάτων τα έχει αδρανοποιήσει.

Με γενετική τροποποίηση των βακτηρίων, η Pivot Bio βοηθάει στην ενεργοποίηση των βακτηρίων αυτών με την παρουσία αζωτούχων λιπασμάτων. Οι γεωργοί μπορούν να ψεκάζουν αυτά τα γενετικά τροποποιημένα βακτήρια σε υγρή μορφή, πάνω στη σοδειά.

Μόλις ο σπόρος βλαστήσει και βγει η ρίζα του φυτού, τα μικρόβια καλύπτουν το ριζικό σύστημα σα γάντι, παρέχοντας τροφή στο φυτό σε ημερήσια βάση, μειώνοντας την ανάγκη για λιπάσματα.

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
Αγώνας της Κρήτης
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. >> Περισσότερα