Γκέιτς: Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις ΗΠΑ με τον κορωνοϊό είναι η ηλιθιότητα

Κανένα σχόλιο

Ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ότι Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ είναι η «ηλιθιότητα» κατά τον Μπιλ Γκέιτς, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο WIRED.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Microsoft είπε ότι οι περισσότεροι έλεγχοι στις ΗΠΑ είναι « για τα σκουπίδια» επειδή χρειάζονται πολύ χρόνο για να βγουν τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα από τα τεστ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ χρειάζονται τακτικά περισσότερο από μια εβδομάδα για να βγουν, απογοητεύοντας τις αρχές δημόσιας υγείας που βασίζονται στην έγκαιρη λήψη των δεδομένων.

«Λοιπόν, αυτό είναι απλώς ηλιθιότητα», είπε ο Γκέιτς όταν ρωτήθηκε για τις καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των δοκιμών. «Η πλειοψηφία όλων των δοκιμών στις ΗΠΑ είναι για τα σκουπίδια, απλή σπατάλη».

"Sponsored links"

Όπως ανέφερε πιστεύει ότι υπάρχει μια απλή λύση: Οι πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών θα πρέπει να λαμβάνουν πληρωμή μόνο αν τα αποτελέσματα των εξετάσεων δίνονται εντός 48 ωρών.

«Αν δεν τους νοιάζει πόσο αργά ενημερώνουν αφού αμοίβονται το ίδιο, φυσικά και δεν θα συγκινηθούν. Επειδή βγάζουν γελειωδώς χρήματα», υπογράμμισε. «Θα πρέπει να αμοίβονται κάτι παραπάνω αν τα αποτελέσματα δίνονται σε 24 ώρες, να πληρώνονται κανονικά για 48 ώρες και τίποτα για πέραν αυτού του χρονιικού ορίου. Έτσι θα διορθωθούν όλα εν μία νυκτί».

Για χρόνια, ο Γκέιτς είχε προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν προετοιμασμένες για μια μαζική πανδημία. Από την έναρξη του κορωνοϊού, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates χρηματοδότησε σε μεγάλο βαθμό τις δοκιμές και την έρευνα για τα εμβόλια.

Ο ίδιος ο Γκέιτς έγινε επίσης στόχος θεωριών- συνωμοσίας απόρροια της υπεράσπισής του υπέρ μιας πιο ισχυρής αντίδρασης στον ιό-, συμπεριλαμβανομένης μιας ψευδούς θεωρίας ότι ο Γκέιτς σχεδιάζει να κάνει ενέσεις στους ανθρώπους με μικροτσίπ.

Στη συνέντευξη, ο Γκέιτς αναγνώρισε ότι οι θεωρίες συνωμοσίας εξαπλώθηκαν σαν ιός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρότεινε ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκεμπερκ να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο Facebook.

newmoney.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις