«Γκίκα δε συμφωνώ με το μοντέλο σου»: Ο Δερμιτζάκης αμφισβητεί τα περί 25 μαθητών ανά τάξη

Κανένα σχόλιο

Αντίθετη άποψη από τον Γκίκα Μαγιορκίνη αναφορικά με τον ανώτατο αριθμό μαθητών στις σχολικές αίθουσες εκφράζει ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Σχολιάζοντας την άποψη του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για 25 μαθητές ανά τάξη, η οποία προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις, ο Μανώλης Δερμιτζάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «όταν έχεις 25 άτομα σε ένα συγκεκριμένο εμβαδόν αυξάνεις την πιθανότητα κάποιος να είναι θετικός και επομένως να μεταδώσει σε κάποιο αριθμό άλλων μαθητών και μάλιστα μεγαλύτερο από το αν η τάξη έχει 15 άτομα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Δερμιτζάκης πρόσφατα παραιτήθηκε από την ηγεσία του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, αφήνοντας αιχμές για τη λειτουργία του και κάνοντας λόγο για μεγάλη διάσταση απόψεων με την κυβέρνηση.

"Sponsored links"

Δείτε το σχόλιο Δερμιτζάκη και την απάντηση Μαγιορκίνη:

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις