Ο – ηλικιωμένος – άνδρας που τον έσερνε, εντοπίστηκε και υποστήριξε ότι το ζώο ήταν ένα αδέσποτο που βρήκε στο χωράφι του και το μετέφερε 100 μέτρα πιο πέρα για να μην πνίξει πρόβατα και το σκοτώσουν και ότι δεν μπορούσε να τον βάλει μέσα στο όχημα.

Το ζωάκι που ονομάστηκε Γκούφης μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο. Είχε πληγή από αλυσίδα στο λαιμό, σημάδι οτι ζούσε δεμένος. Είναι περίπου 3 ετών και αν και βρέθηκε πρόσκαιρα άνθρωπος για να φιλοξενήσει, αναζητά μόνιμο σπίτι.

Το θέμα έχει προκαλέσει συζητήσεις στο διαδίκτυο, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι υπήρξε υπερβάλλων ζήλος και ότι τελικά ίσως ο ηλικιωμένος στοχοποιήθηκε άδικα. Ωστόσο υπάρχουν και όσοι απαντούν ότι σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να σύρει το ζώο και ήταν για ελάχιστα μέτρα.

Να σημειώσουμε ότι ο άνθρωπος ο οποίος φιλοξενει τον σκύλο τάχθηκε υπέρ του ηλικιωμένου τονίζοντας ότι “αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος κανείς δεν ξέρει τη μοίρα του σκύλου.. να έχετε υπόψη σας ότι ήταν για καλό του σκύλου που βρέθηκε ο γεράκος και το μάζεψε εγώ προσωπικά τον ευχαριστώ”.

Σε σχετική ανάρτηση η Ομάδα Εθελοντών Νοιάζομαι αναφέρει: