16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Γολγοθάς» στην Κρήτη: Πετούν στο δρόμο γιαγιά με πολλά προβλήματα υγείας που μεγαλώνει μόνη την εγγονή της

Ημερομηνία:

Δραματική έκκληση για βοήθεια απευθύνει μια αγωνίστρια της ζωής. Ο λόγος για την 58χρονη Φωτεινή, το δράμα της οποίας συγκλονίζει, καθώς αναγκάζεται, παρά τα οικονομικά της προβλήματα, να μεγαλώνει μόνη την εγγονή της, την οποία εγκατέλειψαν ο πατέρας της και η μάνα της, δηλαδή η κόρη της 58χρονης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti.gr, η κ. Φωτεινή είναι μια γυναίκα χειρουργημένη, με πολλά προβλήματα υγείας. Τα τελευταία χρόνια μεγαλώνει την εγγονή της, παλεύοντας ολομόναχη να αντεπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες. Δυστυχώς, όμως, δεν τα καταφέρνει. Τα οικονομικά προβλήματά της είναι τεράστια και τώρα η έξωση καραδοκεί (ξανά). Τα προβλήματα υγείας και η τραγική οικονομική κατάσταση την έχουν οδηγήσει στην απελπισία και για το λόγο αυτό ζητά τη βοήθειά μας!

Η κ. Φωτεινή ανεβαίνει έναν απίστευτο «Γολγοθά» μαζί με την εγγονή της, ένα κορίτσι 21 χρονών με πολλά προβλήματα υγείας, το οποίο μεγαλώνει μόνη της από τη στιγμή που γεννήθηκε.

«Το παιδί το μεγαλώνω από οκτώ ημερών, από τότε που το γέννησε η κόρη μου. Είναι ένα παιδί εκτός γάμου. O πατέρας ήταν παντρεμένος. Δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ, δεν έχω καμία επικοινωνία, καμία επαφή μαζί του, αλλά ούτε και με τη μητέρα του παιδιού και κόρη μου, η οποία είναι εξαφανισμένη από τότε που μου το άφησε. Ποτέ δεν ασχολήθηκε με το παιδί – δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και 21 χρόνια», λέει η Φωτεινή Στεφάνοβιτς, ενώ τα μάτια της βουρκώνουν όταν μας αποκαλύπτει πως σε λίγους μήνες μπορεί να βρεθεί για δεύτερη φορά αντιμέτωπη με την έξωση.

Σοβαρά προβλήματα υγείας

Η εγγονή της 58χρονης πάσχει από αλλεργικό άσθμα, σπαστική κολίτιδα, γαστρίτιδα και έχει ψυχοσωματική παλινδρόμηση, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τρώει μόνο συγκεκριμένες τροφές. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψή της απαιτεί αρκετά χρήματα, τα οποία δεν υπάρχουν.

«Το παιδί έχει χίλια προβλήματα. Δεν μπορεί να δουλέψει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως. Έχει πάρα πολλά νεύρα και μερικές φορές είναι επιθετική. Άλλες φορές κλαίει… Είναι μια κατάσταση σοβαρή, δεν ξέρω κι εγώ πώς να την αντιμετωπίσω», ανέφερε η 58χρονη, εκλιπαρώντας για βοήθεια, προκειμένου να μη μείνει η ίδια και η εγγονή της στον δρόμο, αλλά και για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ιατροφαρμακευτικής τους κάλυψης.

Φοβάται την έξωση

Η γυναίκα εργαζόταν ως καθαρίστρια. Τώρα είναι συνταξιούχος, αλλά με τη συρρικνωμένη σύνταξή της, από την οποία δίνει τα μισά χρήματα για την πληρωμή του ενοικίου, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας.

«Παίρνω περίπου 500 ευρώ, 260 ευρώ είναι το ενοίκιο. Όταν ήρθε ο διαχειριστής, τα κοινόχρηστα ήταν 35 ευρώ και δεν είχα να τα δώσω. Έχει έρθει πέντε φορές έως τώρα. Μου λέει “θα πάρουμε πετρέλαιο” και του λέω “κύριε Γιώργο, σε παρακαλώ πάρα πολύ, μην πάρεις άλλο πετρέλαιο, άσε, θα τη βγάλουμε κάτω από το κρεβάτι”. Δεν έχουμε ανάψει τη σόμπα, ούτε τίποτα, γιατί μου έρχεται αυξημένος ο λογαριασμός του ρεύματος. Κάνω οικονομία. Nα φανταστείτε στο δωμάτιό μου το βράδυ δεν ανάβω τίποτα, ούτε την τηλεόραση, για να μην ξοδεύω ρεύμα», λέει η ταλαιπωρημένη γυναίκα.

Αναζητά ανθρωπιά

Αυτή τη στιγμή, η κ. Φωτεινή μένει στην Αθήνα μαζί με το νεαρό κορίτσι. Διάλεξε εξ ανάγκης την πρωτεύουσα, γιατί μόνο εκεί μπορούσε – όπως λέει η ίδια – να παράσχει τα απαραίτητα στο εγγόνι της. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα της κ. Φωτεινής είναι ακόμη μεγαλύτερο. Κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στον δρόμο. Όσοι διάβασαν το ρεπορτάζ και νιώθουν ότι μπορούν να προσφέρουν κάτι από το υστέρημά τους μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Φωτεινή Στεφάνοβιτς στο τηλέφωνο 211/18.47.002, δίνοντας έτσι ελπίδα στην ίδια και στην εγγονή της.

Έκκληση για βοήθεια: Ψάχνει δουλειά για να σταθεί ξανά στα πόδια της

"google ad"

Μέσα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει, η 58χρονη κάνει έκκληση για βοήθεια. Αν και συνταξιούχος, έκανε έως πριν λίγες μέρες και κάποια άλλη δουλειά για να μπορεί να μεγαλώσει την εγγονή της. Τώρα, αυτή τη δουλειά την έχασε. Και ζητάει μια ανάσα, στήριξη από τους συνανθρώπους της και μια νέα δουλειά, για να μπορέσουν και αυτή και η εγγονή της να ζήσουν αξιοπρεπώς και, κυρίως, να μην κινδυνεύσουν να ξαναβρεθούν στον δρόμο, όπως έγινε πριν τέσσερα χρόνια, που τους έκαναν έξωση.

«Παρακαλώ όποιον μπορεί να μου δώσει μια δουλειά για να μπορέσω να συνεχίσω να μεγαλώνω το παιδί, όσο υπάρχω. Δε θέλω να το αφήσω να πάει σε ίδρυμα και παλεύω εδώ και 21 ολόκληρα χρόνια τελείως μόνη μου. Τα κατάφερνα μέχρι ένα σημείο, αλλά από ένα σημείο και μετά… Έχω κι εγώ προβλήματα υγείας… Θέλω να μου βρουν μια δουλειά.

Επειδή είμαι χειρουργημένη – ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει αυτό – θέλω μια δουλειά, όποια δουλειά, αρκεί να μην είναι πάρα-πάρα πολύ βαριά, γιατί δεν κάνει να σηκώνω βάρη. Ας βοηθήσουν τη μικρή να μην ξαναβγεί στον δρόμο. Μέχρι τον Φεβρουάριο θα παραμείνουμε εδώ, σε αυτό το σπίτι. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι θα γίνει. Είχαμε ξαναβγεί στον δρόμο και μας βοήθησαν κάποιοι άνθρωποι να έρθουμε σε αυτό το σπίτι που μένουμε τώρα. Κάνω έκκληση, όποιος θέλει να έρθει εδώ να δει την κατάστασή μας», τονίζει χαρακτηριστικά, με την έξωση να είναι ο καθημερινός της εφιάλτης…

«Χαρτιά υπάρχουν για όλα αυτά που σας λέω, το παιδί υπάρχει, εγώ υπάρχω, μια ανάσα ζωής ζητάω και μια δουλειά, να σταθούμε λίγο στα πόδια μας. Είναι αμαρτία να μου λέει το παιδί “γιαγιά, δεν έχω παπούτσια και με κοροϊδεύουν”. Τι άλλο να πω, τι να πω, είναι δυστυχία… Είμαι μια γυναίκα μόνη, εντελώς. Χωρίς κανέναν, ούτε αδέρφια, ούτε ξαδέρφια, ούτε συγγενείς. Παλεύω μόνη μου. Ας βοηθήσουν, αν όχι εμένα, το παιδί. Έναν αδερφό είχα και πέθανε 13 ετών. Για να τον σώσουμε, πουλήσαμε τα πάντα, ό,τι είχαμε και δεν είχαμε. Και, δυστυχώς, μείναμε στον δρόμο», λέει απογοητευμένη η κ. Φωτεινή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...