Γρίπη: 118 θάνατοι, οι επτά την τελευταία εβδομάδα

Κανένα σχόλιο

Πριν ένα μήνα γράφαμε ότι παρά την ανησυχία ο αριθμός των νεκρών παραμένει αρκετά χαμηλός σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Αυτό διαπίστωνε και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης που είχε επιτεθεί στα μέσα ενημέρωσης κατηγορώντας τα ότι μεγενθύνουν το πρόβλημα για να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Είχε πει χαρακτηριστικά όταν οι νεκροί ήταν 39 “δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας”.

"Sponsored links"

Πλέον, όμως οι νεκροί δεν είναι 39 αλλά 118, ένας αριθμός πολύ μεγάλος.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ το 2017 πέθαναν 42 άνθρωποι ενώ το 2016 είχαν πεθάνει 108 άνθρωποι και το 2011 111 άνθρωποι.

Πάντως σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, τις τελευταίες ημέρες οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά την εβδομάδα από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου 2019, στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 203 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία. Τα 52 (25,6%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α. Τα 45 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και εξ΄ αυτών τα 17 (37,8%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 28 (62,2%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1) pdm09.

Από την αρχή της περιόδου, έως και την εβδομάδα και τις 10 Μαρτίου 2019, καταγράφηκαν 353 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 340 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Εξ’ αυτών των κρουσμάτων εμβολιασμένα ήταν τα 53 (16%). Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 118 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 105 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ και 13 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις