17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Γυμνή διαμαρτυρία γιατρού στη Γαλλία για την έλλειψη μέτρων προστασίας: «Έτσι όπως είμαστε εξοπλισμένοι σήμερα, είμαστε οι κύριοι φορείς του ιού για τους ασθενείς μας. Είμαστε οι δούρειοι ίπποι»

Ημερομηνία:

Απ’ ότι φαίνεται το πρόβλημα έλλειψης μέτρων προστασία δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.

Ο Αλέν Κολομπιέ (Alain Colombié), 61 χρόνων, είναι παθολόγος στο Πομρόλ, ένα χωριό περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μονπελιέ. Με την πρωτοβουλία του επιδίωξε να επιστήσει την προσοχή στις τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό, την ανετοιμότητα του συστήματος και την έλλειψη προστασίας στους επαγγελματίες της υγείας.

«Καταγγέλλω την έλλειψη προετοιμασίας, τη στιγμή που έχω ενημερώσει για το Covid-19 από τα τέλη Ιανουαρίου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο 61χρονος γιατρός, εξηγώντας πως η γυμνή διαμαρτυρία του έγινε «υπό καθεστώς θυμού και συναισθηματικής φόρτισης».

«Πρόεδρε Μακρόν, ζητάς στους μικρούς στρατιώτες σου να πάνε στο μέτωπο άοπλοι και ανυπεράσπιστοι (χωρίς μάσκες, τζελ, στολές) και, ασφαλώς, χωρίς πρόληψη» προσθέτει, συμπληρώνοντας: «Ανθρωπίνως αυτό δεν είναι πλέον εφικτό. Θέλεις να μας σκοτώσεις;»

Ο γιατρός Κολομπιέ καταγγέλλει επίσης την παροιμιώδη έλλειψη προστασίας: «Έτσι όπως είμαστε εξοπλισμένοι σήμερα, είμαστε οι κύριοι φορείς του ιού για τους ασθενείς μας. Είμαστε οι δούρειοι ίπποι»

lifo.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ