Γώγος: Μη χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν – Ίσως και 50.000 τα ενεργά κρούσματα

Κανένα σχόλιο

Επιφυλακτικοί εξακολουθούν να παραμένουν οι επιστήμονες για τις συγκέντρωση έως και εννέα ατόμων στα εορταστικά ρεβεγιόν.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open TV, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος επισήμανε ότι οι γιορτές θα πρέπει να είναι τελείως οικογενειακές και υπενθύμισε ότι ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει να φοράμε μάσκα ακόμα και σε αυτές τις συγκεντρώσεις.

«Ας μην χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν. Δεν πρέπει να υπάρχει γενικώς συσσώρευση κόσμου. Στους κλειστούς χώρους είναι πρόβλημα η συσσώρευση. Σε ένα κλειστό χώρο, ακόμη και ένας θετικός και με μάσκα θα το μεταδώσει. Είναι υπερμεταδότης». Πάντως ο κ. Γώγος έδωσε μία ελπίδα για το άμεσο μέλλον λέγοντας ότι «Πρέπει να συνεχιστούν οι θυσίες. Πραγματικά υπολογίζουμε ότι θα είναι για 1-2 μήνες», επισήμανε.

"Sponsored links"

Και αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα τόνισε: «υπάρχει μία μικρή αλλά δειλή βελτίωση, υπάρχουν όμως δεκάδες χιλιάδες ενεργά κρούσματα».

Για τα σχολεία ο καθηγητής επισήμανε πως είναι πιθανό να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία αν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου υπάρχουν καλύτεροι δείκτες.

«Είμαστε επιφυλακτικοί. Μετά θα σκεφτούμε για γυμνάσια και λύκεια», εξήγησε.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις