Γ. Βαρουφάκης: Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ουσιαστικό κούρεμα υποχρεώσεων

Κανένα σχόλιο

Ύφεση της τάξης του 15% και χρέος 216,5% του ΑΕΠ εκτίμησε για το 2020, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα ο προεδρος της Κ.Ο. και γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτησε έντονα τα στοιχεία της Κυβέρνησης και για το 2021 τονίζοντας ότι η ανάπτυξη για το επόμενο έτος δεν θα είναι 5% όπως υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ για το χρέος εκτίμησε ότι αυτό θα διογκωθεί στο 221% .

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, μίλησε ανοιχτά για ένα νέο μνημόνιο, το πέμπτο, που όμως η Κυβέρνηση θα το ονομάσει κάπως αλλιώς πχ ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης.

Για τη μικρομεσαία επιχείρηση ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι αυτή βάλλεται περισσότερο και πως για να μην δούμε ένα τσουνάμι από λουκέτα μετά το τέλος της πανδημίας, αυτή θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά, όχι μόνο με το σύστημα της αναστολής και της μερικής αντικατάστασης των μισθών, αλλά με ένα ουσιαστικό κούρεμα των υποχρεώσεων.

"Sponsored links"

Τέλος στο ερώτημα αν οι προτάσεις του ΜέΡΑ25 θα μπορούσαν να περάσουν από ένα Eurogroup, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε πως είναι δύσκολο , όμως εξήγησε πως μόνον όταν κανείς γίνεται δυσάρεστος και αντιπαθής μπορεί να πετύχει κάτι καλό.

ert.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις