20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γ.Γ. ΟΕΝΓΕ: “Ο κ. Πολάκης για μεγαλοφακελάκηδες να κοιτάξει δίπλα του”

Ημερομηνία:

Δήλωση από Πάνο Παπανικολάου, ΓΓ της ΟΕΝΓΕ εκπρόσωπο του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή:

Έχει γίνει πλέον καθεστώς ο εκάστοτε υπουργός Υγείας να θυμάται τα φακελάκια ΜΟΝΟ όταν φέρνει νόμους και μέτρα που θίγουν τους έντιμους μαχόμενους γιατρούς του ΕΣΥ. Αυτό έκαναν οι κ.κ. Λοβέρδος και Γεωργιάδης, ακριβώς το ίδιο κάνει και ο κ. Πολάκης  τώρα που εφαρμόζεται το νέο μισθολόγιο με νέες αξιόλογες μειώσεις στους μισθούς μας, λίγες μέρες πριν την κατάθεση στην Βουλή (και μάλιστα με την διαδικασία του επείγοντος) του απαράδεκτου νσχ περί «χρόνου εργασίας».

Πριν λίγες μέρες με ανακοινώσεις του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή είχαμε τονίσει πως με την μειοψηφία των γιατρών εκείνων που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο όχι μόνο δεν έχουμε τίποτα κοινό, όχι μόνο δεν τους θεωρούμε συναδέλφους μας αλλά είμαστε σε εμφύλιο πόλεμο μαζί τους.

Όμως είναι ταυτόχρονα γελοίο και προκλητικό να καθυβρίζονται δημόσια τα 4/5 των νοσοκομειακών γιατρών – ειδικευόμενων, επικουρικών, εργαστηριακών και κλινικών επιμελητών- από μια πολιτική ηγεσία που και αυτή έχει αγκαλιάσει στοργικά το συγκεκριμένο τμήμα του μεγαλοκαθηγητικού ιατρικού πανεπιστημιακού κατεστημένου το οποίο αποτελεί την κύρια πηγή διαφθοράς και χρηματισμού. Μια πολιτική ηγεσία που βολικά «ξεχνάει» να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή σε δίκες πανεπιστημιακών καθηγητών που χειρουργούν παράνομα σε ιδιωτικές κλινικές και που ως και σήμερα τους επιτρέπει να παρανομούν ασύδοτοι χωρίς πειθαρχικό έλεγχο. Μια πολιτική ηγεσία που έχει παραδώσει στο συγκεκριμένο κατεστημένο της διαφθοράς και της διαπλοκής τα «κλειδιά» όλων των σημαντικών αποφάσεων που αφορούν την ιατρική εκπαίδευση των νέων γιατρών, ειδικευομένων και εξειδικευομένων.

Η δήλωση του κ. Πολάκη «όλοι τα παίρνουν» υπηρετεί τις ίδιες σκοπιμότητες που υπηρετούσε η δήλωση του κ. Πάγκαλου «όλοι μαζί τα φάγαμε». Θέλει να αθωώσει τους πραγματικούς ενόχους και να δημιουργήσει επικοινωνιακό προπέτασμα καπνού για να κουκουλωθούν νέα σκληρά μνημονιακά μέτρα που θίγουν καίρια τα δικαιώματα των έντιμων μαχόμενων γιατρών αλλά και τα δικαιώματα των ασθενών. Μέτρα που προωθούν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης και τα οποία στηρίζονται θερμά από τους μεγαλοφακελάκηδες στους οποίους και αυτή η πολιτική ηγεσία κάνει όλα τα χατίρια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...