Γ. Κουράκης: Να συνεχιστεί το ιδιαίτερα πετυχημένο πρόγραμμα ESTIA για τους πρόσφυγες στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Λίγες μέρες πριν τη μετάβαση του προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, που συντονίζει το πρόγραμμα στην Κρήτη, κ .Μανόλη Κοκοσάλη.

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της ΠΕΔ, συμμετείχαν επίσης ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Γιώργος Μαυρογιάννης και ο διευθυντής της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ κ. Γιώργος Ζερβός, οι οποίοι ενημέρωσαν τον κ. Κουράκη για τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη μετάβαση από το πρόγραμμα ESTIA II στο πρόγραμμα ESTIA 2021.

Ο κ .Κουράκης, εν όψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΕΔ, δέχτηκε ολοκληρωμένη ενημέρωση για τη μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος, το οποίο λήγει στις 31/12/2020, καθώς και για τον αριθμό και τις χώρες προέλευσης των ωφελουμένων, που είναι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

"Sponsored links"

Επίσης, έγινε διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν με τη μετάβαση της διαχείρισης του προγράμματος από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Σε κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Κουράκης και Κοκοσάλης ανέφεραν ότι :

«είναι αναγκαία η συνέχιση του προγράμματος, το οποίο ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο στην Κρήτη, αφού επετεύχθη η αξιοπρεπής διαβίωση και παροχή υπηρεσιών στους ωφελούμενους και μάλιστα χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις από την τοπική κοινωνία, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να βελτιώσει τους όρους υλοποίησης του προγράμματος, όπως ζητάνε οι φορείς υλοποίησης ενώ θα διεκδικηθεί και η αντιμετώπιση ορισμένων αδυναμιών που παρουσιάζει το ESTIA 2021 ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατόν συνθήκες για την ομαλή συνέχισή του στην Κρήτη».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις