15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Γ. Κυριακάκη προς Στ. Αρναουτάκη: “Διακοπή ηλεκροδότησης πομπού της ΕΡΑ Χανίων και οι συνεπαγόμενοι κίνδυνοι”

Ημερομηνία:

Ερώτηση για τη διακοπή ηλεκτροδότησης του πομπού των μεσαίων της ΕΡΑ Χανίων και των συνεπαγόμενους κινδύνους κατάθεσε ο Γιάννης Κυριακάκης προς τον Στ. Αρναουτάκη, στην οποία αναφέρει:

Κύριε Περιφερειάρχη

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, η ΔΕΗ, με εντολή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μέσω του μορφώματός της ΝΕΡΙΤ, προχώρησε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στον πομπό μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ 1512 KHZ. Ο πομπός των μεσαίων ( με βάση συγκεκριμένα στοιχεία) ακούγεται σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ακόμη και σε χώρες της Β. Ευρώπης! Ο σταθμός Χανίων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, είναι μια ιστορική συχνότητα. Ιδρύθηκε το 1946 από τον ιδιώτη τεχνικό Βασίλη Δασκαλάκη, ο οποίος μάλιστα είχε, τότε, κατοχυρώσει τη συχνότητα 1511 στα μεσαία. Το 1953 ο σταθμός πέρασε στο ΕΙΡ και έγινε κρατικός. Όλα αυτά τα χρόνια τα «μεσαία» δεν σταμάτησαν ΠΟΤΕ να εκπέμπουν! Κι αυτό συνέβη στις μέρες μας!!!

Η λειτουργία των κεραιών και των πομπών των μεσαίων κυμάτων είναι απαραίτητη για την ναυσιπλοΐα, την αεροπλοΐα, τα υποβρύχια, καθώς σε έκτακτες συνθήκες -πολέμου, μπλακ άουτ- που μπορεί να “σβήσουν” τα ηλεκτρονικά. Θεωρείται απαραίτητο το να υπάρχουν ως back up αυτά τα εργαλεία και για τις προσγειώσεις αεροπλάνων, και για πλοήγηση πλοίων και υποβρυχίων. Ο πομπός μεσαίων κυμάτων, χρησιμοποιείται ως ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του, ως ραδιοφάρος στο αεροδρόμιο Χανίων.

Από τις 4/12 η κεραία ύψους 108 μέτρων είναι πλέον χωρίς φωτισμό ασφαλείας. Η εκδικητική προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης φωνής της ΕΡΑ Χανίων δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους τους οποίους θα μπορούσατε, λόγω της θεσμικής σας θέσης, να διερευνήσετε.

Σκοπεύει η Περιφερειακή αρχή να έρθει σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να εκτιμήσει τη σοβαρότητα των κινδύνων;

Προτίθεστε να προβείτε σε κάποιες ενέργειες για την αντιμετώπιση των παραπάνω κινδύνων, επανασυνδέοντας το ρεύμα στον πομπό;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...