Γ. Μαργαρίτης: Η Ντροπή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και η συνενοχή όσων αιρετών μετέχουν σε αυτήν

1 Σχόλιο

Ανοίγει ο «Ασκός του Αιόλου» σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο των γεωπολιτικών ανταγωνισμών των μεγάλων δυνάμεων , που στο τέλος οι λαοί της περιοχής θα τον πληρώσουν και με αίμα, λέει ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ , Γιώργος Μαργαρίτης, στον 98.4.

Η υποτιθέμενη Συμφωνία των Πρεσπών, τακτοποιεί μόνο την είσοδο στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ, ενώ η υποτιθέμενη  λύση στο ονοματολογικό, δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα εθνικισμών και αλυτρωτισμών  στη περιοχή, που θα χρησιμοποιηθούν όποτε κρίνουν οι μεγάλοι παίκτες στους ανταγωνισμούς τους. Με τον ίδιο τρόπο επιχειρείται να ανοίξει και το θέμα του Κυπριακού και πάλι με φόντο τα ενεργειακά πλούτη των πολυεθνικών στη περιοχή, πρόσθεσε ο καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο .

Ο πανεπιστημιακός στη Σύγχρονη Ιστορία, Γιώργος Μαργαρίτης ήταν καταπέλτης και για την 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση που ετοιμάζεται να γίνει στη Χερσόνησο της Κρήτης. «Είναι ντροπή είπε, να αποδεχόμαστε τον ηθικό εκμαυλισμό από την Γερμανία, που έτσι επιχειρεί να βάλει στο χέρι δήμους, άρα και να ορθώσει ανάχωμα σε κάθε συζήτηση για τα εγκλήματα της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα, που γέμισαν με αίμα και καταστροφή την πατρίδα μας».

"Sponsored links"

Μάλιστα ο κ. Μαργαρίτης σημείωσε πως όσοι αιρετοί μετάσχουν σε αυτήν είναι συνένοχοι στη συγκάλυψη των Γερμανικών οφειλών προς τον Ελληνικό λαό, όταν μάλιστα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει ότι δεν έχουμε παραιτηθεί από το δικαίωμα διεκδίκησης των αποζημιώσεων από την Γερμανία.

Είναι άσκηση εξωτερικής πολιτικής αντικειμενικά και από τους δήμους και τις περιφέρειες, όταν μετέχουν σε τέτοια κατασκευάσματα με την Γερμανία, που στοχεύει έτσι να κλείσει οποιαδήποτε συζήτηση για το δίκαιο των επανορθώσεων, όταν ακόμη και η Ναμίμπια στην Αφρική θέτει το θέμα σε κάθε επίπεδο συζήτησης με τους Γερμανούς .

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Alexandros Raskolnick

    Καλύτερα να προσέχουμε ποιους ψηφίζουμε για δημοτικούς άρχοντες. Πολύ περισσότερη από τη μισή ντροπή των αιρετών που τολμούν να συζητούν τέτοια πράγματα, είναι δική μας!

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις