Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο: “Είμαι αθώος κύριε πρόεδρε”

Κανένα σχόλιο

Από το υπόγειο γκαράζ του Αρείου Πάγου προσήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας του ανώτατου δικαστηρίου, ο πρώην υπουργος Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, κατηγορούμενος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Παρούσα στο ακροατήριο είναι και η σύζυγος του κατηγορούμενου υπουργού για απόπειρα απιστίας κατά του Δημοσιου και της νόθευσης εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος.

Όρθιος στο βήμα ο Γ. Παπακωνσταντίνου ακούει την απαγγελία των σε βάρος του κατηγοριών για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Χωρίς να δείξει κάποιο συναίσθημα, έλαβε γνώση του κατηγορητηρίου.

"Sponsored links"

Την ενόχλησή του για τους φωτογράφους που περίμεναν για μία εικόνα του, εξέθεσε μόνο μέσω των συνηγόρων του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου Β. Δημακόπουλο, Τ. Βασιλακόπουλο και Παν. Κουρελέα:
“Η υπεράσπιση παρακαλεί να μην φωτογραφηθεί ο κ. Παπακωσνταντίνου. Είναι παρών στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα και θα εισέλθει στο ακροατήριο, αλλά δεν επιθυμεί να φωτογραφηθεί”

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διευκρίνισε ωστόσο ότι η φωτογράφηση επιτρέπεται:

“Είναι γνωστό στους κυρίους δημοσιογράφους ότι απαγορεύεται η μαγνητοσκόπηση και η τηλεοπτική μετάδοση της δίκης. Η φωτογράφηση όμως, δεν απαγορεύεται. Αν κανείς είναι πρόσωπο της επικαιρότητας είναι λογικό, αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψή του. Να τονίσουμε ότι δεν απαγορεύεται ούτε η ηχογράφηση, αλλά η μετάδοση των γενομένων εγγραφών”.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος ζήτησε από τον κατηγορούμενο να τοποθετηθεί μονολεκτικά για την κατηγορία.
“Είμαι αθώος κύριε πρόεδρε. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες” υποστήριξε ο πρώην υπουργός με τον πρόεδρο να του λέει: “Καθίστε και να αισθάνεστε άνετα”.

Ολοκληρώνεται ο φορολογικός έλεγχος στους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, Δημ. Μασίνης, τώρα ολοκληρώνεται ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος των 4 συγγενικών προσώπων του Γ. Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ότι τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν “από μέρα σε μέρα”, με τον πρόεδρο της έδρας, Νικ. Πάσσο, να σχολιάζει εύλογα: “Φανταστείτε να περιμέναμε και τον έλεγχο των 2.062 ατόμων της λίστας Λαγκάρντ. Με το χέρι ψάχνετε; όχι με υπολογιστή;”.

“Δεν υπάρχει και τόσο εξειδικευμένο προσωπικό” απάντησε αγχωμένα ο μάρτυρας.

Καταθέτοντας γύρω από τα ευρήματα του ΣΔΟΕ σχετικά με τους συγγενείς του πρώην υπουργού, ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι “έχει μεγάλο τρακ”.

Πρόεδρος: Ουδείς πρέπει να φοβάται σε αυτή την αίθουσα, παρά μόνο οι παρανομούντες.

"Sponsored links"

Εισαγγελέας: Θα τους ελέγχατε ποτέ αν δεν είχε γίνει αυτός ο μεγάλος θόρυβος;

Μάρτυρας: Μόνο εάν είχαν τα τεκμήρια για μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά δεν ξέρω πότε γιατί έχουμε μεγάλο φόρτο… Πρώτα ελέγχουμε στη λίστα. Εμένα μου στέλνει το υπουργείο τα ονόματα και μέσα σε αυτά δεν ήταν τα ονόματα.

news247.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις