Γ. Σταθάκης: Από το πρόγραμμα ανάκαμψης απουσιάζει το κοινωνικό κράτος

Κανένα σχόλιο

«Το πρόγραμμα ανάκαμψης που υπέβαλλε η κυβέρνηση είναι μέτριο προς κακό, καθώς στους 4 άξονες που περιλαμβάνει την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την απασχόληση και την διαμόρφωση ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος προς τις επιχειρήσεις, απουσιάζει το κοινωνικό κράτος», είπε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο Γιώργος Σταθάκης, πρώην υπουργός Ενέργειας.

«Από τα 30 δισεκατομμύρια που περιλαμβάνονται στα υπό-προγράμματα, θα δείτε με δυσκολία 1 δις να κατευθύνεται προς την Υγεία κι αυτό διασπασμένο σε πολλά υπό-έργα που δεν αφορούν την κύρια υποδομή και την προσφορά υπηρεσιών υγείας».

Χαρακτήρισε τραγικά τα προγράμματα για την κατάρτιση, την εκπαίδευση, την υγεία και τον πολιτισμό ενώ σημείωσε ότι την «πράσινη μετάβαση θα την αναλάβουν 4 το πολύ εταιρείες, αποκλείοντας την κοινωνία».

"Sponsored links"

Υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ την πράσινη μετάβαση την είχε με την κοινωνία παρούσα προτείνοντας ένα μοντέλο ανάπτυξης που το 50% της πράσινης ενέργειας, παράγεται από καταναλωτές και νοικοκυριά συμβάλλοντας σε ένα αποκεντρωμένο μοντέλο ανάπτυξης με ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας της εγχώριας παραγωγής και αγοράς».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συνδέσει την ψηφιακή μετάβαση με μεταρρυθμίσεις που είχαν ξεκινήσει όπως οι δασικοί χάρτες, το κτηματολόγιο, τα χωρικά σχέδια που χρειάζονται για την διευκόλυνση της έννομης τάξης.

Τέλος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία έκθεση να μην επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ελαστική σχέση εργασίας σε όλη την Ευρώπη.

«Έχουμε το μικρότερο ποσοστό συλλογικών συμβάσεων και είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που τον κατώτατο μισθό τον ορίζει το κράτος και όχι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις