Γ. Σταθάκης: Ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση και για το αεροδρόμιο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Για ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών για τα περιφερειακά αεροδρόμια υπέρ του δημοσίου συμφέροντος αλλά όχι για ματαίωση των εν εξελίξει ιδιωτικοποίησεων μίλησε ο Υπουργός Οικονομίας και βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης.

Σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα σημειώνει:

«Η εκχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων σε ιδιώτες αποτέλεσε απόφαση ενταγμένη στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για “λιγότερο κράτος”.

"Sponsored links"

Δρομολογήθηκε με τρόπο που μαρτυρούσε πασιφανή αδιαφορία για το δημόσιο συμφέρον και τη βούληση των τοπικών κοινωνιών, αγνοώντας ζητήματα όπως η εθνική ασφάλεια ή η ένταξη έργων σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και παρουσιάζοντας ως επιτυχία το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έναντι “πινακίου φακής”.

Η παρούσα κυβέρνηση θεωρεί τις υποδομές βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας σε μια εθνική στρατηγική, γι’ αυτό κι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης των προηγούμενων συμφωνιών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις