15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γ. Σταθάκης: “Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων”

Ημερομηνία:

«Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων και το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης​, υπογραμμίζοντας ότι το ύψος του δημοσιονομικού κενού δεν φτάνει το ύψος των 5 με 7 δισ. ευρώ και ότι είναι απόλυτα ελέγξιμο.

Ειδικότερα, σε δήλωση του στο Twitter ο κ. Σταθάκης αναφέρει:

«Όποιος παρακολούθησε σήμερα στην τηλεόραση τις δηλώσεις μου μετά το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. κατάλαβε ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που αναφέρονται σε δημοσίευμα, περί δήθεν δημοσιονομικού κενού 5-7 δισ. ευρώ. Επαναλαμβάνω ότι το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο. Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων, καθώς η συμφωνία με τους πιστωτές δημιουργεί ασφαλές πεδίο σταθερότητας».

Νωρίτερα πηγή του Υπουργείου Οικονομικών επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το δημοσιονομικό κενό έχει εκτοξευτεί στα 5-7 δισ. ευρώ αντί των 2,5 δισ. ευρώ που προβλεπόταν πριν από τις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, εξερχόμενος από τη μετά τη συντονιστική σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου , υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε πως «διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους και το επόμενο διάστημα θα γίνει συζήτηση για να καλυφθεί ομαλά το χρηματοδοτικό κενό και ασφαλώς η χρηματοδότηση».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την υστέρηση των εσόδων ο κ. Σταθάκης σχολίασε ότι «θα πρέπει να έχουμε υπομονή δύο με τρεις μήνες και δεν θα υπάρχει κενό».

Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΙΚ η κυβέρνηση εξετάζει, μεταξύ άλλων, τηνέκδοση εντόκων γραμματίων, ενώ ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και τα κέρδη τηςΕυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ομόλογα που δεν κουρεύτηκαν, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών μέχρι τον Ιούνιο.

Αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, προσερχόμενη στη σύσκεχη η κυρία Βαλαβάνη είπε ότι προχωράει κανονικά «προς το παρόν». Η εν λόγω ρύθμιση συναντά αντιδράσεις στους κόλπους των δανειστών και  η κυβέρνηση εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να γίνει ένας διαχωρισμός όσων αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν με εκείνους που συστηματικά, ενώ μπορούσαν,  ήταν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,Δημήτρης Μάρδας και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ