15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γ. Χουλιάρας: 114 μετασεισμοί μετά τις ισχυρές δονήσεις στα ανατολικά της Κρήτης! – Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου

Ημερομηνία:

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 114 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί στην Κρήτη μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις 5,1 και 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σητείας και “ταρακούνησαν” την Ανατολική Κρήτη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Χουλιάρα, «η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση με 114 μικρότερες σεισμικές δονήσεις να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής. Η στατική ανάλυση δείχνει φυσιολογική φθίνουσα πορεία στον αριθμό των σεισμών και στα μεγέθη τους, ωστόσο συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας ο εγκέλαδος «χτύπησε» με 5,1 Ρίχτερ ενώ περίπου τέσσερις ώρες αργότερα είχαμε νέο ισχυρό σεισμό 5,2 Ρίχτερ. Τότε ο κ. Χουλιάρας είχε επισημάνει ότι: «Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό. Είναι σε θαλάσσια περιοχή και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Η περιοχή είναι υψηλής σεισμικότητας και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Η ανάρτηση του κ. Χουλιάρα στο Facebook:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ