Δέκα γερμανικές πόλεις ζητούν από τη Μέρκελ να πάρουν πρόσφυγες από τη Μόρια

Κανένα σχόλιο

Η καγκελάριος δέχεται μεγάλη πίεση ώστε να προχωρήσει σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες

Με επιστολή προς τη Ανγκελα Μέρκελ, 10 μεγάλες γερμανικές πόλεις δηλώνουν έτοιμες να δεχθούν πρόσφυγες από τη Μόρια, ως ένα πρώτο βήμα στο ξεκίνημα μίας κοινής ευρωπαϊκής γραμμής στο μεταναστευτικό. Επίσης πολλά κρατίδια έχουν εκφράσει την επιθυμία να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Η καγκελάριος δέχεται μεγάλη πίεση ώστε να προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις και για το λόγο αυτό άλλωστε την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να ενημερώνει τη Γερμανίδα καγκελάριο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μόρια μετά την καταστροφή του καταυλισμού.

H Ανγκελα Μέρκελ φέρεται να ρώτησε τον Ελληνα πρωθυπουργό πώς θα μπορούσε να συμβάλει η Γερμανία στην αποσυμφόρηση της κατάστασης στη Λέσβο, μετά τις φωτιές που κατέστρεψαν τη δομή φιλοξενίας στη Μόρια, ενώ από την πλευρά του, ο κύριος Μητσοτάκης φέρεται ότι της ζήτησε να φιλοξενήσουν ανήλικα παιδιά προσφύγων που δεν έχουν πού να εγκατασταθούν.

"Sponsored links"

Η Ανγκελα Μέρκελ στη συνέχεια είχε επικοινωνία και με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν για το ίδιο ζήτημα, συζητώντας για μία κοινή δράση και βοήθεια στην Ελλάδα. Μάλιστα  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο η καγκελάριος εκτίμησε ότι η τραγωδία στον καταυλισμό της Μόριας θα πρέπει να ωθήσει τις χώρες της ΕΕ να καταλήξουν «επιτέλους» σε μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία σήμερα «δεν υπάρχει».

Μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία, και η Ολλανδία προσφέρεται να πάρει 100 ασυνόδευτα ανήλικα από τη Μόρια.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις