Δέκα κρούσματα κορωνοϊού στο πλοίο ΚΥΔΩΝ της ΑΝΕΚ στην Καραϊβική

Κανένα σχόλιο

Στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΚΥΔΩΝ» της ναυτιλιακής εταιρείας ANEK LINES, που εκτελεί δρομολόγια στα λιμάνια Σαν Ντομίνγκο και Σαν Χουάν, στην Καραϊβική, μετά από υγειονομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε καταγράφτηκαν 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στα μέλη του πληρώματός του, και ο έλεγχος συνεχίζεται. Στο ίδιο πλοίο πριν 1,5 μήνα είχαν πάλι καταγραφεί και πάλι κρούσματα και τότε είχε απαγορευτεί η έξοδος του πληρώματος.

Τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ ζητούν να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στα καράβια για την προστασία της υγείας των ναυτεργατών και των επιβατών. Τα Σωματεία έχουν κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις και καταγγελίες για τα κρούσματα κορωνοϊού σε καράβια:

Επανειλημμένες είναι οι παρεμβάσεις και οι καταγγελίες από τα  ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Απαίτησαν μέτρα ελέγχου και προστασίας των ναυτεργατών, σε όλες τις κατηγορίες των καραβιών.

"Sponsored links"

Η κυβέρνηση της ΝΔ, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Υγείας, οι εφοπλιστικές εταιρείες, φέρουν την πλήρη ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση, που διαμορφώνεται από την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στο κλάδο των ναυτεργατών.

Χαρακτηριστικό είναι και το πρόσφατο γεγονός, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΚΥΔΩΝ» της ναυτιλιακής εταιρείας ANEK LINES, που εκτελεί δρομολόγια στα λιμάνια Σαν Ντομίνγκο και Σαν Χουάν, στην Καραϊβική, με 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, κατόπιν υγειονομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε και συνεχίζεται, στα μέλη του πληρώματος του.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, να σχεδιαστεί και να οργανωθεί άμεσα προληπτικός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ για τους ναυτεργάτες, τους επιβάτες, στα καράβια της επιβατηγού ναυτιλίας και στις άλλες κατηγορίες και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία των πληρωμάτων και των επιβατών.

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των ναυτεργατών και των επιβατών στα καράβια.
  • Άμεσα να οργανωθεί προληπτικός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ για τους ναυτεργάτες στα καράβια της επιβατηγού ναυτιλίας και στις άλλες κατηγορίες.
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης και των εφοπλιστικών εταιρειών κάθε πλοίο να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων και για την ατομική προστασία των ναυτεργατών όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.ά.
  • Καμία απόλυση, καμία μείωση των οργανικών συνθέσεων των καραβιών, ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, στα απάνθρωπα ωράρια δουλειάς, στην απλήρωτη εργασία.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις