15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δένδιας: «Απόλυτη αναγκαιότητα οι κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία, βασιζόμαστε πάντα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»

Ημερομηνία:

«Βασιζόμαστε πάντα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί μεταξύ των Ευρωπαίων ομολόγων του, για το θέμα της Τουρκίας. Χαρακτήρισε δε «απόλυτη αναγκαιότητα» -προκειμένου να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στη Μεσόγειο- τις επικείμενες ανακοινώσεις του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σχετικά με επιλογές για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

«Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις Μπορέλ, σχετικά με τις επιλογές για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Το θεωρούμε απόλυτη αναγκαιότητα, προκειμένου να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στην Μεσόγειο», δήλωσε ο κ. Δένδιας προσερχόμενος στο ‘Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιείται από χθες στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στο Συμβούλιο, ενόψει της σημερινής συζήτησης για την Τουρκία, ο υπουργός τόνισε: «Βασιζόμαστε πάντα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αυτές είναι οι αξίες της κοινότητας των εθνών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ