15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Δέσμευση στη Ρόδο χιλιάδων λίτρων ρακής από την Κρήτη

Ημερομηνία:

Το Τελωνείο Ρόδου εντόπισε και δέσμευσε προϊόντα αιθυλικής αλκοόλης από την Κρήτη και έστειλε δείγματα στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, θα επιβληθούν πρόστιμα και ποινές, ενώ έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας.

Προϊόντα αιθυλικής αλκοόλης συνολικής ποσότητας περίπου 5.300 λίτρων εντόπισαν και δέσμευσαν οι υπάλληλοι του Τελωνείου Ρόδου. Τα προϊόντα εντοπίστηκαν στις εγκαταστάσεις εταιρίας στην πόλη της Ρόδου και δεν συνοδεύονταν από φορολογικά και τελωνειακά παραστατικά.

Όπως ενημέρωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία έχει προχωρήσει σε ελέγχους για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο και στην παράνομη διακίνηση αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων ποτών, τα εν λόγω προϊόντα είχαν αποσταλεί στο νησί της Ρόδου από την Κρήτη και είχαν διάφορους παραλήπτες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Τελωνείο της Ρόδου και την οποία υπογράφει ο προϊστάμενος της Τελωνειακής Περιφέρειας Δωδεκανήσου, Βασίλης Κούρτης, «στα πλαίσια στοχευμένου ελέγχου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015 από υπαλλήλους του Τελωνείου Ρόδου σε εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας στην πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκαν σε πλαστικά βαρέλια, φιάλες και ασκούς, προϊόντα αιθυλικής αλκοόλης (ενδεχομένως απόσταξης) συνολικής ποσότητας 5.300 λίτρων περίπου, τα οποία δεν συνοδεύονταν από φορολογικά και τελωνειακά παραστατικά και τα οποία είχαν αποσταλεί από την Κρήτη με διάφορους παραλήπτες στο νησί της Ρόδου.

Το Τελωνείο έστειλε δείγματά τους στη Χημική Υπηρεσία της Ρόδου για ανάλυση, με βάση τα αποτελέσματα της οποίας θα οριστούν οι αναλογούσες επιβαρύνσεις και θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και ποινές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

euro2day.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ