Δέσμευση του Α. Ξανθού για εξόφληση των εφημεριών-υπερωριών έλαβαν εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία

Κανένα σχόλιο

Τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού Yγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα για άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών-υπερωριών τους έλαβαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί με επικεφαλής αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους αλλά και το υπουργείο υγείας. Στη συνάντηση που είχαν με τον Δημήτρη Μάρδα έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι στις 23 Μαΐου θα εκταμιευθεί το κονδύλι για να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα τους για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Την αντιπροσωπεία δέχθηκε και ο Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι από τις 27 Μαΐου θα αρχίσουν σταδιακά να αποπληρώνονται οι εφημερίες – υπερωρίες . “Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να πάρετε τα χρήματά σας το δυνατό συντομότερο”, είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ. Στη συνάντηση αυτή, οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία έθεσαν και άλλα φλέγοντα θέματα όπως το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και των προσλήψεων.

"Sponsored links"

Ο Α. Ξανθός τόνισε ότι προχωρά άμεσα η πρόσληψη 2.000 επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί και η πρόσληψη άλλων 1.095 για θέσεις που είχαν προκηρυχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Επίσης, δεσμεύθηκε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσουν μέσα στο χρόνο οι προσλήψεις 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στις δομές δημόσιας υγείας όλης της χώρας. Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί τόνισαν στον υπουργό ότι έχουν μειωθεί κατά 15% σε σχέση με πέρυσι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και τον κάλεσαν να ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση ύψους ενός δις. ευρώ για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος και πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, το ποσό αυτό είναι απαραίτητο καθώς μόνο στον “Ευαγγελισμό” νοσηλεύθηκαν εφαρμόζοντας τις διατάξεις της εγκυκλίου Βορίδη 240 ανασφάλιστοι, το κόστος των οποίων κυμάνθηκε γύρω στις 540.000 ευρώ. “Αναλογιστείτε ποιο θα είναι το κόστος για την κάλυψη των ανασφάλιστων από εδώ και στο εξής σε όλη την χώρα”, τόνισε ο Η. Σιώρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξήγησε για μια ακόμη φορά ότι οι ανασφάλιστοι παραμένουν προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής και όσον αφορά την πρότασή τους για την έκτακτη επιχορήγηση, αυτή θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Η ΕΙΠΑΠ, που πραγματοποίησε σήμερα τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, συμμετέχει και με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει από κοινού στις 20 Μαΐου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις